Ajuntament de Santa Coloma de Cervelló | 08690 | Pau Casals, 26-34 | Tel.: 93 645 07 00 | Fax: 93 634 01 95 | Horari: Dll a Dj de 8h30 a 18h i Dv de 8h30 a 15h

>> Inici | Agenda | Notícies desembre 2016 | URBANISME: En projecte un itinerari per a vianants per connectar Santa Coloma de Cervelló amb Sant Vicenç dels Horts

Data de publicació: 30/11/2016| VÍA PÚBLICA

En projecte un itinerari per a vianants per connectar Santa Coloma de Cervelló amb Sant Vicenç dels Horts

El passat 25 d’octubre, la Diputació de Barcelona va entregar a l’Ajuntament l’estudi per construir un itinerari per a vianants i bicicletes que connectarà els municipis de Santa Coloma de Cervelló i Sant Vicenç dels Horts en paral·lel de la carretera BV-2002.

Davant la demanda de l’Ajuntament per aconseguir disposar d’una connexió alternativa a la carretera entre els dos municipis, la Diputació de Barcelona, titular de la carretera BV-2002, ha realitzat l’estudi corresponent i s’ha compromès a la seva realització. Amb aquest document, s’han analitzat diverses possibilitats i finalment s’ha optat per donar continuïtat a l’itinerari de vianants ja existent des del pont de la riera de Torrelles, a Sant Vicenç, fins a la riera de les Mallorquines, límit amb el nostre terme municipal. Aquest itinerari s’estendrà fins a l’estació de FGC de Santa Coloma de Cervelló, en paral·lel a la carretera, per la banda del Canal de Reg de la Dreta del Llobregat.

Amb l’execució d’aquest projecte s’aconseguirà disposar d’una connexió per a vianants i bicicletes entre els dos municipis, i també es facilitarà l’accés i itineraris per zones lúdiques de l’entorn natural del riu Llobregat i el Parc Agrari, així com un accés segur tant des del poble com des de l’estació de FGC a les naus industrials dels sectors SCC123 i SCC92. El nou itinerari, a més, també serà una gran millora, tot i que no total, per facilitar la comunicació no motoritzada entre el barri de Sant Roc i el nucli de Santa Coloma, llargament esperada.

El projecte constarà d’un camí de 3 metres d’amplada, amb il·luminació mitjançant panells solars i les mesures de seguretat adients per situar-se entre el canal de la Dreta del Llobregat i la carretera actual, amb diversos passos per poder travessar la carretera, millores als accessos als camins del Parc Agrari i un recorregut que s’iniciarà a la rotonda de l’estació de Santa Coloma i arribarà a la benzinera de Les Palmeres.

El cost total d’aquest projecte serà d’1,5 milions d’Euros, que s’ha aconseguit que assumeixi íntegrament la Diputació de Barcelona.

L’execució d’aquestes obres es durà a terme en dues fases diferenciades en el temps. La primera fase, amb una despesa d’uns 750.000€, es realitzarà durant l’any 2018, en el tram entre la rotonda de l’estació de FGC de Santa Coloma fins a aproximadament la meitat del recorregut cap a Sant Vicenç dels Horts. La segona fase, amb la despesa dels 750.000€ restants, es farà entre 2019 i 2020 i correspondrà a la finalització del tram restant fins a arribar a Sant Vicenç dels Horts.

Aquesta actuació representarà una important millora per a la ciutadania de Santa Coloma de Cervelló, que disposarà d’un nou itinerari per passejar i gaudir del nostre entorn, i la solució a problemes de connexió i accés amb mitjans no motoritzats entre barris i zones del poble i amb el municipi veí, que actualment es troben en una situació molt difícil. A més, l’itinerari també facilitarà l’accés a la nova passera que els propers mesos es construirà per travessar el riu i que comunicarà Sant Vicenç dels Horts amb Sant Feliu de Llobregat i Molins de Rei, molt a prop del terme de Santa Coloma.

L’Ajuntament i la Diputació de Barcelona han previst fer properament una exposició pública del projecte oberta a tota la ciutadania, per poder debatre i recollir aportacions i, d’aquesta manera, millorar el resultat final.

Santa Coloma de Cervelló, 30 de novembre de 2016

Ajuntament de Santa Coloma de Cervelló | 08690 | Pau Casals, 26-34 | Tel.: 93 645 07 00 | Fax: 93 634 01 95 | Horari: Dll a Dj de 8h30 a 18h i Dv de 8h30 a 15h