Ajuntament de Santa Coloma de Cervelló | 08690 | Pau Casals, 26-34 | Tel.: 93 645 07 00 | Fax: 93 634 01 95 | Horari: Dll a Dj de 8h30 a 18h i Dv de 8h30 a 15h

>> Inici | Notícies gener 2016 | EDUCACIÓ | Planificació educativa 2016-2017: escoles, institut, batxillerat...

Data de publicació: 11/01/2016

Planificació educativa 2016-2017: escoles, institut,batxillerat...

Les darreres setmanes l’Ajuntament, els Consells Escolars de Centre i Municipal, les direccions dels centres, les AMPA i els Serveis Territorial del Departament d’Ensenyament han mantingut reunions per plantejar l’escenari que es presenta el curs vinent, davant algunes incerteses sobre la planificació educativa. Pendent de concrecions i negociacions que s’han d’anar tancant properament, els principals elements en debat i que planteja el Departament són:

- El curs 2016-2017, amb uns 60 infants per iniciar l’escolarització a P3, el Departament oferirà la preinscripció en dues línies: una a l’escola de la Colònia i l’altre al Pla de les Vinyes. Si s’inscriuen més de 50 alumnes del municipi s’obrirà una tercera línia.

- El projecte d’ampliació de l’edifici Montpedrós per convertir-lo en l’Institut definitiu està ja en redacció, amb la previsió de construir un centre de 4 línies d’ESO i 2 de Batxillerat, amb totes les dependències que això requereix. El gener es presentarà un esborrany del projecte i cap al març hauria d’estar ja acabat per poder iniciar la licitació de les obres.

- La previsió de disposar de l’ampliació el curs vinent no es complirà, i el Departament preveu iniciar la fase 1 de les obres d’ampliació cap a l’estiu de 2016, així que el curs vinent encara no es podrà comptar amb espais addicionals per a l’Escola i l’Institut Montpedrós. Posteriorment, s’hi faran les actuacions pendents de reforma interior de l’edifici actual, i, finalment, quan ja no siguin necessaris per ubicar-hi alumnat, la retirada dels aularis prefabricats i la construcció de la pista esportiva de l’Institut.

- L’ampliació permetia millorar els espais per a l’Escola i l’Institut Montpedrós, així com acollir-hi el Batxillerat. El retard actual farà que l’Escola i l’Institut continuïn en una situació complexa per la manca d’espais. Pel que fa al Batxillerat, el Departament manté que vol oferir-lo al municipi el proper curs, però sense concreció encara de com i on es podrà instal·lar.

- El Departament confirma el seu compromís amb la continuïtat dels alumnes de l’Escola Montpedrós en aquest centre. Tot i això, ha plantejat la possibilitat que, només si les famílies ho volen, puguin desplaçar-se alguns grups a altres escoles del municipi, aportant els recursos necessaris perquè hi puguin ser acollits.

Es continuarà treballant i negociant amb el Departament les millors garanties per als centres educatius i les condicions de l’ensenyament al municipi, tal com s’ha fet fins ara en tot moment.

S’anirà informant i compartint amb els Consells Escolars les novetats per poder aconseguir entre tots i totes l’Educació pública de qualitat que s’ha lluitat tant per aconseguir a Santa Coloma de Cervelló.


Santa Coloma de Cervelló, divendres 11 de gener de 2016

Ajuntament de Santa Coloma de Cervelló | 08690 | Pau Casals, 26-34 | Tel.: 93 645 07 00 | Fax: 93 634 01 95 | Horari: Dll a Dj de 8h30 a 18h i Dv de 8h30 a 15h