Ajuntament de Santa Coloma de Cervelló | 08690 | Pau Casals, 26-34 | Tel.: 93 645 07 00 | Fax: 93 634 01 95 | Horari: Dll a Dj de 8h30 a 18h i Dv de 8h30 a 15h

>> Inici| Notícies juny 2016 | EDUCACIÓ: Espai de Debat Educatiu: un nou espai de participació i reflexió educativa a Santa Coloma

Espai de Debat Educatiu: un nou espai de participació i reflexió educativa a Santa Coloma

Data de publicació: 27/05/2016| EDUCACIÓ

Espai de Debat Educatiu: un nou espai de participació i reflexió educativa a Santa Coloma

L’Ajuntament de Santa Coloma de Cervelló s’ha adherit al programa d’acompanyament a l’escolaritat i suport a la funció educativa de les famílies Espai de Debat Educatiu (EDE) que la Diputació de Barcelona ofereix als municipis de la província. El projecte es presentarà el pròxim 15 de juny a la ciutadania, i es començarà a treballar per comissions al setembre.

L’Espai de Debat Educatiu de Santa Coloma de Cervelló reforçarà i ampliarà la tasca del Projecte Educatiu de Ciutat (PEC) i oferirà als professionals de l’educació i a les famílies un espai on reflexionar i debatre aspectes importants de l’educació, amb l’objectiu de consensuar criteris d’actuació i millorar la coherència educativa al municipi.

L’EDE pretén crear un consens entre famílies, professionals de l’educació i altres agents socials, fent emergir un discurs educatiu en el municipi, que permeti orientar les accions que es fan en educació no formal, a l’escola, al carrer i en diferents institucions. En definitiva, promoure el diàleg, la comprensió i la confiança dels diferents col·lectius implicats en l’educació dels infants i joves.

L’EDE és doncs un espai de trobada, de participació, de debat i d’acció educativa. Hi pot participar tothom qui tingui contacte amb infants i adolescents, siguin professionals de l’educació o famílies, i amb ganes de participar, de rebre i compartir els seus coneixements i experiències en educació.

El projecte s’inicia amb la tria per part dels participants d’un tema educatiu de debat d’interès al municipi, sobre el qual els grups treballaran i reflexionaran. Acabat aquest treball de debat, es procedirà a materialitzar, a través d’una actuació concreta, les conclusions a què s’hagin arribat. En aquesta actuació, que pot ser des d’una exposició fins a l’organització d’una fira, es fa visible i es dóna a conèixer als veïns i veïnes del municipi el que s’ha treballat, amb l’objectiu afegit d’implicar en el debat tota la comunitat.

La periodicitat, la freqüència i les accions concretes a realitzar es decidiran en el si dels diferents grups, i durant tres anys es comptarà amb l’assessorament tècnic de la Diputació de Barcelona, i amb el suport de la Maria Jesús Comellas, mestre doctora en psicologia i assessora de famílies i escoles, que dinamitzarà les sessions de debat.

L’Espai de Debat Educatiu es presentarà a la ciutadania el proper Dimecres 15 de juny a les 18h30, a la Sala de Plens de l’Ajuntament. L’acte és obert a tothom que tingui interès en l’educació, i es convidarà a professionals que treballen amb infants i adolescents al municipi, així com a famílies i entitats del municipi.

Santa Coloma de Cervelló, 27 de maig de 2016

Ajuntament de Santa Coloma de Cervelló | 08690 | Pau Casals, 26-34 | Tel.: 93 645 07 00 | Fax: 93 634 01 95 | Horari: Dll a Dj de 8h30 a 18h i Dv de 8h30 a 15h