Ajuntament de Santa Coloma de Cervelló | 08690 | Pau Casals, 26-34 | Tel.: 93 645 07 00 | Fax: 93 634 01 95 | Horari: Dll a Dv de 8h30 a 15h

>> Inici | Notícies març 2017 | ALCALDIA: L’Audiència Provincial confirma el sobreseïment de la querella d’ANCAU, S.A contra càrrecs tècnics i polítics de l’Ajuntament

Data de publicació: Març 2017 | ALCALDIA

L’Audiència Provincial confirma el sobreseïment de la querella d’ANCAU, S.A contra càrrecs tècnics i polítics de l’Ajuntament

L’Audiència Provincial de Barcelona ha confirmat el sobreseïment de la querella que ja havia dictat el jutjat de Sant Boi, desestimant els recursos i donant per acabat un procés judicial que ha durat més de 3 anys i que ni tan sols ha superat la fase d’instrucció. L’Audiència ha confirmat així la inexistència de cap mena de base legal per fomentar les acusacions falses fetes per l’empresa ANCAU, S.A i els seus propietaris.

Tal com l’Ajuntament ja va informar el desembre del 2013, el consistori s’ha defensat d’unes greus acusacions falses que l’empresa ANCAU S.A. i els seus propietaris van llençar, entre altres, en contra de l’Ajuntament i d’una quinzena de càrrecs polítics i tècnics que han prestat els seus serveis i ocupat càrrecs de responsabilitat al Consistori des de l’any 2002 fins a l’actualitat.

Ja des de l’inici, l’Ajuntament va mostrar la plena seguretat política, tècnica i jurídica que les acusacions eren falses i sense fonament, tal com ha quedat demostrat de forma contundent durant el procés judicial, amb la confirmació per part de l’Audiència provincial del sobreseïment dictat pel Jutjat de Sant Boi, i la desestimació, per part dels jutges i també del Ministeri fiscal, tant de la querella inicial com dels diversos recursos interposats per ANCAU SA.

La querella feia referència a la gestió del Recinte Industrial de la Colònia Güell, on aquesta empresa té la seva fàbrica i que, des de fa anys, està immers en un complexíssim procés de rehabilitació i gestió urbanística, que té com una de les seves grans dificultats l’elevada judicialització del seu desenvolupament, amb el seu màxim exponent en aquesta querella que ara s’arxiva.
Aquelles acusacions, motivades estrictament per interessos econòmics, s’ha demostrat que van ser, a més de falses, indiscriminades, inversemblants i per fets impossibles.
Les acusacions que es feien a alcaldes, regidors d’urbanisme i hisenda - de diversos governs i diferents grups polítics - i també a funcionaris, com secretaris, interventors i arquitectes municipals, de les últimes 4 legislatures, eren d’enorme gravetat: suposats (ara ja es pot dir amb tota claredat: falsos) delictes continuats de suborn, prevaricació, desobediència judicial i apropiació indeguda.

Una vegada tancat aquest procés, l’Ajuntament continuarà treballant de forma intensa en la resolució dels problemes urbanístics i el desenvolupament del Recinte Industrial de la Colònia Güell, amb l’esperança que tothom que hi està implicat remi en la mateixa direcció per assolir l’objectiu de recuperar l’important patrimoni del Recinte fabril de la Colònia Güell i, alhora, poder disposar d’activitat econòmica, llocs de treball i nous ingressos per al municipi.

No obstant això, l’Ajuntament també treballarà per restituir la seva honorabilitat i, sobretot, la de les persones que, tant com a càrrecs electes o tècnics, han estat assenyalades en aquest procés com a responsables de greus delictes i amb gravíssimes conseqüències personals, així com per intentar rescabalar els 30.000 € que s’han hagut de dedicar a la defensa d’aquestes acusacions falses.

Santa Coloma de Cervelló,1 de març de 2017

Ajuntament de Santa Coloma de Cervelló | 08690 | Pau Casals, 26-34 | Tel.: 93 645 07 00 | Fax: 93 634 01 95 | Horari: Dll a Dv de 8h30 a 15h