Com es farà la transició al nous sistema PAP?

Per fer la transició al nou sistema, es farà una intensiva campanya de comunicació. Un equip d’educadors ambientals s’encarregarà de fer arribar la informació a tota la ciutadania, repartir el material i resoldre tots el dubtes.

A partir del 29 d’agost s’iniciarà la campanya, que s’allargarà fins al 29 d’octubre.

Entre altres, es realitzaran punts de repartiment en diferents ubicacions del municipi, s’obrirà una oficina d’atenció, es visitaran comerços, es visitaran els blocs de pisos per establir el sistema d’aportació millor en cada cas.

Rebreu una carta al vostre domicili amb les indicacions i les dates i horari en que podreu anar a recollir el vostre kit.

Quin material es repartirà?

L'Ajuntament repartirà gratuïtament els cubells necessaris per fer les aportacions de residus. A tots els habitatges del municipi s’entregaran el mateix nombre de cubells:

Amb el kit inicial rebreu els cubells amb xip per fer les aportacions, la targeta per a l'àrea d'emergència, a més de material informatiu i el calendari de recollida per penjar a la nevera.

1 cubell marró per a l’orgànica, amb xip
1 cubell blanc multimaterial amb xip, que s’haurà de treure amb la fracció que toqui.
Aquests dos cubells són únicament per aportar els residus al carrer. 

A més es repartirà un cubell reixat de 7 litres per facilitar la separació de l’orgànica a la cuina. Amb l’aireació i l’ús de bosses compostables es redueixen els líquids i les males olors. Aquest cubell NO s’ha de baixar a la via pública. El seu ús és recomanable però en cap cas obligatori.

On i quan podré recollir el meu kit?

A partir del 29 d'agost s'iniciarà la campanya d'implantació, amb l'obertura de l'oficina i els punts de repartiment de cubells (i resta del material necessari).

Rebreu una carta personalitzada a casa, informant-vos de l'horari i la ubicació dels punts de repartiment. Aquesta carta caldrà que la porteu el dia que aneu al punt de repartiment.

Està previst fer punts en diferents ubicacions del municipi, per tal de minimitzar els desplaçaments.

Quan s'inicia el nou servei?

A partir del 2 de novembre s’inicia la recollida porta a porta, i ja caldrà deixar els cubells corresponents a la porta, en l’horari establert i segons el calendari de recollida.

Desapareixen tots els contenidors?

Els contenidors de vidre no desapareixeran, ja que aquesta fracció es continuarà dipositant en els contenidors.

A partir del 2 de novembre s'aniran enretirant progressivament la resta de contenidors, deixant unes setmanes d'adaptació.

Darrera actualització: 16.06.2023 | 12:00
Darrera actualització: 16.06.2023 | 12:00