Dilluns 4 de maig comencen a aplicar-se les noves mesures de la fase 0 de desconfinament

Diumenge, 3 de maig de 2020 a les 20:00
  • Mascareta obligatòria al transport públic.
  • Els bars i restaurants poden oferir menjar per emportar o portar-lo a domicili.
  • Les botigues i locals de serveis professionals de fins a 400m2 poden obrir i fer serveis, però sempre amb cita prèvia, amb estrictes mesures de seguretat i atenent un únic client per treballador. La distància entre clients ha de ser de 2 metres. Cal, a més, que tinguin un torn només per a gent gran, coincidint amb la franja corresponent en què surten al carrer.
  • Les compres només es poden fer dins del municipi, excepte si no s'hi ven el que es necessita.
  • Poden viatjar més de dues persones per vehicle sempre que usin mascareta, que sigui necessari i per als desplaçaments autoritzats.

Podeu consultar les preguntes freqüents sobre la reobertura al públic de botigues i de serveis, inclosa restauració i hostaleria, en aquest enllaç.
 

Pel que fa a  l'obligatorietat de portar mascareta al transport públic, el repartiment de les mascaretes per part de les autoritats competents, el qual s'ha preparat amb poc marge de temps, deixa exclosos els municipis de menys de 10.000 habitants com el nostre. L'Ajuntament ha tramès de nou una queixa per manca d'equitat i s'ha preparat un dispositiu de repartiment de mascaretes comprades per l'Ajuntament per pal·liar aquesta mancança. El repartiment es durà a terme per personal de l'Ajuntament a primera hora a les dues estacions de Ferrocarrils de la Generalitat.

Darrera actualització: 04.05.2020 | 09:33