1.524 infants i joves han començat avui el nou curs escolar al nostre municipi

Dijous, 12 de setembre de 2019 a les 16:00

63 infants ho han fet a la Llar d’Infants Municipal Rojas Feliu; 883 a les escoles d’educació infantil i primària Pla de les Vinyes i Colònia Güell; i 578 a l’Institut Montpedrós, 490 a secundària, i 88 alumnes a Batxillerat. Ajuntament i Generalitat han aprofitat les vacances escolars per realitzar un seguit d’intervencions de millora i manteniment als centres educatius perquè avui tot estigui a punt per a l’inici de curs.

La intervenció més destacable que s’ha realitzat a la Llar d’Infants Municipal Rojas Feliu ha estat la millora del paviment del terra a les aules dels més petis i a la sala polivalent, aconseguint així un ambient més càlid i acollidor. Aquesta actuació s’ha realitzat a proposta del Consell Escolar de la Llar d’Infants.

A les escoles d’infantil i primàra s’han fet tasques de manteniment i millora en diferents elements de seguretat, fontaneria, exteriors i pintura. El departament d’Educació de la Generalitat ha arreglat la coberta del sostre de l’escola Pla de les Vinyes, que des de fa un temps patia greus problemes de goteres.

I l’Institut Montpedrós  ha iniciat les classes sense els mòduls, que ja es van retirar a finals del curs passat. Es manté un mòdul (4 aules i 2 despatxos) de reserva i que inicialment aquest curs només s’utilitzarà per a alguna activitat o taller concret, però no acollirà cap curs. El Departament d’Educació ha continuat treballant aquest estiu amb diferents tasques d’adequació de l’edifici de l’antiga escola Montpedrós. L’ajuntament ha col·laborat en algunes d’aquestes feines.

I com cada curs, aquest arriba carregat d’il·lusions i nous projectes

Aquest any la Regidoria d’Educació enceta un nou repte educatiu transversal: Santa Coloma Educa. Un projecte que servirà de nexe per connectar els diferents actors de l’educació formal i no formal així com les famílies i tota la comunitat per sumar recursos i esforços en matèria educativa. L’educació ateny alhora els centres educatius, les entitats d’educació en el lleure, les AMPAS, els equipaments i espais públics, les entitats esportives i culturals, les administracions, les veïnes i veïns. Així doncs, aquest projecte, fomentarà la creació d’aliances i el treball interactiu i cooperatiu entre tots aquests agents, en un poble que educa des de tots els seus racons.

Algunes de les propostes que englobarà, entre d’altres, són les que ara us presentem:

Teixim educació

Teixim educació és el nou format de l’Escola Municipal de Pares i Mares, un espai d’intercanvi d’experiències, formació i informació mitjançant xerrades, debats i tallers en funció d’interessos, preocupacions, edats...

Espais de Debat Educatiu

L’EDE és un espai de reflexió i debat col·lectiu i participatiu entorn temàtiques socials i educatives. També és un espai on compartir i proposar estratègies educatives rellevants. Aquest any continuem amb un tema que vam encetar el curs passar que va generar molt d’interès: estereotips, actituds i violència de gènere.

Consell d’Infants de Santa Coloma

Espai de participació infantil per als ciutadans més joves del municipi. Un projecte per repensar com és i com volem que sigui el nostre poble d’acord amb les seves necessitats i propostes.

Altres projectes que continuen aquest any són el Programa CUEME, la Xarxa Escola Nova 21 i la Xarxa escoles bressol i espai familiar.

Darrera actualització: 12.09.2019 | 16:05