L'Ajuntament aprova una moció contra el tall de subministrament a les famílies amb deutes que ha plantejat Endesa

Divendres, 27 de setembre de 2019 a les 15:30

El Ple de l’Ajuntament de Santa Coloma de Cervelló ha aprovat en la sessió celebrada el 26 de setembre una moció en què exigeix a Endesa que retiri l’amenaça de tallar a partir de l’1 d’octubre el subministrament d’energia a persones en situació de vulnerabilitat.

Endesa i altres companyies elèctriques han amenaçat de tallar el subministrament a les persones i famílies que, tot i disposar d’informes de vulnerabilitat, tinguin deutes de consum, si els ajuntaments no paguen el 50 per cent del cost d’aquest deute abans de l’1 d’octubre. Aquesta amenaça constitueix una il·legalitat, donat que incompleix amb la Llei de l’Habitatge aprovada el 2015 pel Parlament de Catalunya fruit d’una iniciativa legislativa popular.

L’Ajuntament ha acordat crear una acció conjunta institucional, i de fet ja s’ha sumat a les accions de resposta que han aglutinat a la Diputació de Barcelona, els municipis, la Federació de Municipis de Catalunya, l’Associació Catalana de Municipis i entitats del tercer sector, i s’ha acordat amb la Generalitat de Catalunya crear una taula tècnica i política per tal de defensar els drets energètics de la ciutadania. La moció aprovada acorda demanar a Endesa i les altres empreses subministradores la condonació del deute acumulat per les persones i les famílies protegides per la llei des de l’any 2015. Així mateix insta a les administracions competents a defensar fermament la Llei de l’Habitatge utilitzant les vies sancionadores de manera contundent en cas que es realitzin talls de subministrament, i insta a la Generalitat de Catalunya a accelerar el desplegament de la llei d’acord amb els diferents agents socials. Al Govern de l’Estat, li exigeix la posada en marxa de mesures que posin fi a la situació d’oligopoli del sector energètic.

Darrera actualització: 30.09.2019 | 11:07