L'Escola Pla de les Vinyes ha inaugurat la Biblioteca Escolar Valentí Gubianas

Dimecres, 20 de novembre de 2019 a les 16:00

L'Escola Pla de les Vinyes ha renovat la seva biblioteca escolar, i li ha donat nom: Valentí Gubianas. Per celebrar-ho, van organitzar un acte d'inauguració el passat dimarts 19 de novembre al que va assistir l'il·lustrador Valentí Gubianas, que no només ha donat nom a la biblioteca, sinó que és l'autor del fantàstic mural de la seva entrada.

A la inauguració de la nova biblioteca també hi van assistir la directora i bibliotecàries de la Biblioteca Pilarin Bayés; l'alcaldessa i la regidora d'educació; i com no, mestres, alumnes i famílies de l'escola. Durant l'acte, a més, es va gaudir de la lectura d'alguns paràgrafs de llibres triats pels alumnes, des dels més petits de l'escola fins als més grans.

La biblioteca de l'escola Pla de les Vinyes fa uns quatre cursos que funciona com a tal. Però no tenia nom i simplement era la Biblioteca de l'escola. Ja feia uns cursos que buscaven un nom, però segons ens han explicat, no s'acabaven de decidir, i això és el que ens han explicat des de l'escola:

"Per casualitat va caure en les nostres mans un llibre que llegien els alumnes de 4t: Un somni dins el mitjó. L'il·lustrador d'aquest llibre era el Valentí Gubianas. Ens vam posar en contacte amb ell perquè ens expliqués com feia les il·lustracions, que ens agradaven molt. Va venir a l'escola i ens ho va explicar, i és més, el vam veure dibuixar en directe. Tant mestres com alumnes vam quedar impressionats! A partir d'aquí vam establir una relació i ha vingut en diferents ocasions a l'escola. És a partir d'aquí que sorgeix la idea de posar-li el seu nom a la nostra biblioteca"



L'Escola Pla de les vinyes ens ha explicat que la Biblioteca Valentí Gubianas pretén ser el cor de l'escola, i en ella es fan diferents activitats que van ampliant i millorant cada any.

L'escola té uns bibliotecaris que són alumnes del cicle superior. Els bibliotecaris de 5è es formen durant el primer trimestre en el programa Epergam, que serveix per fer préstecs i cerca d'exemplars, i els alumnes de 6è són els seus tutors. Ells, de manera rotativa, són els encarregats d'obrir la biblioteca a l'hora del pati, de fer els préstecs, d'endreçar els llibres, de col·locar llibres a la prestatgeria...

També tenen els bibliodelegats, que són dos alumnes per classe de 1r a 6è. Ells són els encarregats de fer difusió als seus companys de les diferents activitats que es fan a la biblioteca: cromocontes, personatge misteriós, llibre estimat del mes, algun laboratori de lectura, recomanacions, novetats... Ells també proposen llibres i activitats que els hi agradaria fer i tenir a la biblioteca de l'escola.

La Biblioteca Valentí Gubianas és un lloc que convida a la recerca, a llegir, a fomentar la curiositat, a provocar nous interessos, possibilita la profundització en temes específics i així acompanyar en el procés d'aprenentatge dels reptes i projectes... En definitiva, és un espai que convida a gaudir de la lectura i on els infants es troben a gust i tenen ganes de ser-hi!

El curs passat, amb la voluntat de convertir l'escola en un gran espai lector, van estrenar uns espais de lectura informal: la saleta al primer pis, el jardinet al segon, l'espai verd de lectura al pati de primària, l'espai comú situat al vestíbul de l'escola, i el sofà taronja a infantil. Tots aquests espais disposen de materials de lectura diversos del fons de la biblioteca de l'escola, que es van renovant periòdicament.

En definitiva, l'escola és un gran espai lector que convida als infants a gaudir amb la lectura.

Darrera actualització: 21.11.2019 | 16:48