Segon tractament contra la plaga de la processionària

Dijous, 21 de febrer de 2019 a les 11:00

Avui, 21 de febrer, s'ha fet la segona fase del tractament contra l'eruga processionària a la pineda del cementiri i al carrer Aranyó, dos punts on s'ha detectat la presència de larves. Les temperatures càlides del darrer mes han ajudat a proliferar la plaga, fent necessari aquest tractament de xoc per eliminar les larves que no han mort amb el tractament preventiu que es va realitzar el novembre passat.

El tractament s'ha realitzat avui a les 6 del matí, i ha consistit en la fumigació amb productes fitosanitaris de la pineda del cementiri, i l'extracció manual de les larves al carrer Aranyó. En tots dos casos s'ha informat als veïns i veïnes de l'actuació amb senyalització i cartells informatius.

L'ajuntament ja va realitzar el passat mes de novembre un primer tractament preventiu a totes les pinedes municipals. Aquesta és l'actuació més efectiva, donat que el tractament es fa amb productes ecològics i s'actua directament sobre els ous per evitar que l'insecte neixi. El percentatge d'èxit d'aquesta actuació és del 90%, i per tant, s'aconsegueix minimitzar la plaga.

Ara és l'època quan els ous de l'eruga es troben en eclosió, i aquell 10 % que no es va aconseguir eliminar amb el tractament preventiu, dona lloc al naixement de les larves. És per això que avui s'ha fet el tractament de xoc als dos punts on s'han detectat la seva presència. Aquesta mateixa actuació es tornarà a realitzar a mitjans de març.

Darrera actualització: 21.02.2019 | 15:33