Restriccions a les activitats laborals no essencials per la COVID-19 aprovades pel Reial decret llei 10/2020, de 29 de març. Situació de permís retribuït recuperable

Dilluns, 30 de març de 2020 a les 09:30

A través del Reial decret llei 10/2020, de 29 de març, el Govern espanyol ha establert que els treballadors i les treballadores estaran en situació de permís retribuït recuperable entre el 30 de març i el 9 d’abril.

Això suposa que no han d’anar al seu centre de treball, i continuaran cobrant el salari amb normalitat. Quan acabi el període de restriccions, recuperaran progressivament les hores no realitzades de forma pactada amb l’empresa i garantint sempre els períodes de descans diari i setmanal.

El Reial decret determina les següents excepcions:

  • Teballadors i treballadores dels serveis essencials i altres especificades, que també es recullen al Reial Decret.
  • Els que actualment ja desenvolupen teletreball
  • Els que estan en situació d’incapacitat temporal (baixa per malaltia) o amb el contracte suspès per causes legalment previstes
  • Els afectats per ERTO.

Cal tenir present que les empreses no declarades de serveis essencials, si és impossible interrompre immediatament l’activitat, AVUI els treballadors/es podran desenvolupar les tasques imprescindibles x poder fer efectiu el permís retribuït recuperable sense perjudicar de forma irremeiable/desproporcionada la represa de l’activitat empresarial.

Darrera actualització: 14.04.2020 | 23:10