Xarxa de Voluntariat COVID-19

La situació d’emergència sanitària decretada per les autoritats i les mesures acordades per contenir la propagació del virus COVID-19 ha fet que moltes persones a títol individual es mostrin disponibles per a fer tasques de voluntariat i ajudar les persones més vulnerables.

És per aquest motiu que des de l’Ajuntament hem coordinat la Xarxa de voluntariat COVID-19, que anem activant a mida que van sorgint noves necessitats.  

En aquests moments, la Xarxa de voluntariat treballa principalment en el servei de compra de productes de primera necessitat a persones vulnerables o que es troben en situació d’aïllament i sense possibilitat de sortir de casa, i en la confecció de mascaretes solidàries. També és previst que les persones voluntàries ofereixin converses telefòniques a persones que es troben aïllades i que no tenen xarxa familiar o relacional. Aquest servei es pot demanar trucant al telèfon de l’Ajuntament 93 645 07 00.

Des de l’Ajuntament volem agrair la seva dedicació a totes aquelles persones que s’han interessat o s’interessaran per fer de voluntari/a.

Vols formar part de la Xarxa de voluntariat?

Si també vols formar part de la Xarxa de voluntariat, omple aquest formulari i ens posarem en contacte amb tu.

També hem habilitat un correu electrònic per a les persones que vulgueu fer tasques de voluntariat o  informació: scc.voluntariscovid@santacolomadecervello.cat

Es segueixen totes les mesures de seguretat i prevenció

Com a mesura de prevenció per evitar el risc de contagi, i per tal de minimitzar el màxim possible el moviment de persones, l’Ajuntament ha activat els voluntaris a mida que han arribat les demandes, i els hi ha proporcionat material i informació per complir les mesures de prevenció protocol·làries. En tots els casos, se'ls hi fa entrega d'una acreditació de voluntariat, mascaretes, guants i un protocol de seguretat. Les persones voluntàries de Creu Roja segueixen el seu propi protocol.

Llegiu les recomanacions que Protecció Civil ha publicat per al voluntariat clicant aquí.

Des dels serveis socials de l'Ajuntament s'està treballant per no deixar desatesa cap persona vulnerable mitjançant els diferents serveis que s'ofereixen com el Servei d'Atenció Domiciliària, els àpats i la teleassistència.

NOTÍCIES

 • L’Ajuntament repartirà porta a porta 1.144 mascaretes per als infants L’Ajuntament repartirà porta a porta 1.144 mascaretes per als infants 30 d'abril de 2020

  Perquè tots els infants de Santa Coloma puguin sortir al carrer amb protecció, demà l’Ajuntament farà arribar mascaretes de cotó als nens i nenes de 4 a 13 anys empadronats al municipi. El repartiment el faran porta a porta un grup de voluntaris, que entregaran una mascareta de cotó per a cada infant. En total es repartiran de forma gratuïta 1.144 mascaretes que ha adquirit l’Ajuntament.

 • Recollida i distribució del material sanitari a les residències L'Ajuntament coordina la recollida i distribució del material sanitari que la ciutadania vulgui cedir a les residències de gent gran 21 d'abril de 2020

  L'Ajuntament i les residències de gent gran del municipi han acordat que sigui l'Ajuntament qui coordini la recollida i distribució del material sanitari que la ciutadania vulgui cedir als centres.

 • Mascaretes solidàries contra la COVID-19 Trobareu mascaretes solidàries contra la COVID-19 als establiments 14 d'abril de 2020

  Si no en tens, trobaràs mascaretes solidàries a diferents establiments del municipi. Les han cosit persones de la Xarxa de voluntariat de Santa Coloma de Cervelló, i es distribueixen de forma gratuïta a qui en necessiti a comerços del nostre poble.

 • Mascaretes solidàries contra el COVID-19 Mascaretes solidàries contra el COVID-19 30 de març de 2020

  Un grup de 20 dones del municipi està confeccionant mascaretes de cotó de doble capa. Ja ens han fet arribar més de dues-centes vuitanta unitats que des de l'Ajuntament distribuïm entre el personal dels serveis municipals en actiu i el voluntariat, com a mesura de protecció contra el COVID-19.

 • Fem la compra per tu Fem la compra per tu 27 de març de 2020

  La situació d’emergència sanitària decretada per les autoritats i les mesures acordades per contenir la propagació del virus COVID-19 ha fet que hi hagi famílies confinades sense possibilitat d’anar a fer les compres imprescindibles.

  Les persones i famílies que us trobeu en aquesta situació d’aïllament, no podeu sortir de casa, o sou vulnerables davant el contagi de la COVID-19 i no compteu amb ajuda del vostre entorn, podeu fer-nos arribar la vostra sol·licitud perquè una persona de la borsa de voluntaris de Santa Coloma de Cervelló faci la compra per vosaltres.

 • L'Ajuntament mobilitza la borsa de voluntariat L'Ajuntament mobilitza la borsa de voluntariat 27 de març de 2020

  L'Ajuntament ha mobilitzat la borsa de voluntariat, que a hores d'ara compta amb una trentena de persones inscrites, per tal de comprar aliments i productes de primera necessitat a famílies i persones confinades. Per tal de donar aquest servei, l'Ajuntament ha arribat a un acord amb el supermercat Condis del nostre municipi, i amb Creu Roja, que és qui fa l'entrega de la compra al domicili de les famílies i persones demandants.

Darrera actualització: 17.04.2020 | 20:10
Darrera actualització: 17.04.2020 | 20:10