L'Ajuntament mobilitza la borsa de voluntariat

Divendres, 27 de març de 2020 a les 08:30

L'Ajuntament ha mobilitzat la borsa de voluntariat, que a hores d'ara compta amb una trentena de persones inscrites, per tal de comprar aliments i productes de primera necessitat a famílies i persones confinades. Per tal de donar aquest servei, l'Ajuntament ha arribat a un acord amb el supermercat Condis del nostre municipi, i amb Creu Roja, que és qui fa l'entrega de la compra al domicili de les famílies i persones demandants.

L'Ajuntament ha publicat un formulari al web perquè les persones i famílies que estigueu confinades a casa i no compteu amb suport familiar, pugueu fer arribar la vostra sol·licitud amb la llista de productes de primera necessitat que us cal comprar. En aquest formulari es recullen les dades identificatives de les persones que necessiten aquest servei, les necessitats de compra i el compromís de fer front a la despesa mitjançant transferència bancària a l'Ajuntament. Si no teniu accés a internet, també podeu trucar al telèfon de l'Ajuntament 93 645 07 00 per sol·licitar aquest servei.

Una persona de la borsa de voluntaris del municipi, degudament acreditada i amb els elements de protecció adients (guants i mascareta) farà la compra al supermercat Condis de 9 h a 10 h del matí. L'entrega de la compra al domicili de les famílies i persones demandants la faran voluntaris de Creu Roja. Només es podrà realitzar una compra setmanal per domicili, i s'ha acordat que l'import màxim sigui de 50 €. En cap cas es pagarà amb diners en metàl·lic.

Per tal de garantir que el servei funciona correctament i que es prenen les mesures de protecció correctes per evitar contagis, tot el procés es coordina per personal de l'Ajuntament.

Es segueixen totes les mesures de seguretat i prevenció

Com a mesura de prevenció per evitar el risc de contagi, i per tal de minimitzar el màxim possible el moviment de persones, l’Ajuntament ha activat els voluntaris a mida que han arribat les demandes, i els hi ha proporcionat material i informació per complir les mesures de prevenció protocol·làries. En tots els casos, se'ls hi fa entrega d'una acreditació de voluntariat, dues mascaretes, cinc parells de guants i un protocol de seguretat. Les persones voluntàries de Creu Roja segueixen el seu propi protocol.

Si us voleu inscriure a la borsa de voluntaris, ho podeu fer omplint el formulari de voluntariat.

Servei de conversa telefònica

També és previst que les persones voluntàries ofereixin converses telefòniques a persones que es troben aïllades i que no tinguin xarxa familiar o relacional. Aquest servei es pot demanar trucant al telèfon de l’Ajuntament 93 645 07 00.

Paral·lelament, Serveis Socials de l'Ajuntament està treballant per no deixar desatesa cap persona vulnerable mitjançant els diferents serveis d'Atenció Domiciliària, d’àpats i Teleassistència.

Des de l'Ajuntament volem fer arribar el nostre agraïment a totes les persones que s'han ofert per a col·laborar voluntàriament, confeccionant mascaretes i oferint el seu temps per a altres tasques. Al supermercat Condis i a Creu Roja per la seva col·laboració, i a totes les persones, entitats, comerços i empreses que al nostre municipi estan atentes a les necessitats de les persones del seu entorn i han posat en marxa diferents iniciatives solidàries.

Darrera actualització: 14.04.2020 | 23:52