Notícies

 • Alumnes de batxillerat de l'Institut Montpedrós presenten els seus treballs de recerca Alumnes de batxillerat de l'Institut Montpedrós presenten els seus treballs de recerca 16 de gener de 2020

  Dimecres 15 de gener es va celebrar la 3a Mostra de Treballs de Recerca realitzats per alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Montpedrós. L'acte va tenir lloc al Centre Cívic Can Baruta, i hi van assistir familiars dels alumnes i professorat de l'institut; l'alcaldessa de Santa Coloma, Anna Martínez; la regidora d'Educació, Alba Arcos; i l'Inspector d'Educació, Alfons Roche.

 • L’exposició L’exposició "Pssst...Passa-ho. La lluita per la democràcia a Catalunya 1939-1975", arriba a Santa Coloma 14 de gener de 2020

  Fins al 31 de gener podeu visitar al Centre Cívic Can Baruta l’exposició “Pssst!... passa-ho! La lluita per la democràcia a Catalunya (1939-1975)” dintre de la programació de les I Jornades de Memòria Històrica Local.

 • La gent gran, protagonistes de les I Jornades de Memòria Històrica Local La gent gran, protagonistes de les I Jornades de Memòria Històrica Local 13 de gener de 2020

  Aquest cap de setmana hem dirigit la nostra mirada cap al passat amb les I Jornades de memòria històrica local. I ho hem fet amb el millor dels testimonis, el de la nostra gent gran.

 • Instal·lada una unitat mòbil de vigilància de la contaminació atmosférica Instal·lada una unitat mòbil de vigilància de la contaminació atmosférica 13 de gener de 2020

  Des del passat 19 de desembre i fins al 19 de febrer, s'ha instal·lat a l'Avinguda 11 de Setembre, al costat del Pavelló Poliesportiu Municipal, una unitat mòbil de vigilància de la contaminació atmosfèrica de la Diputació de Barcelona per mesurar la concentració d'alguns contaminants a l'aire.

 • Primeres Jornades de Memòria Històrica Local Primeres Jornades de Memòria Històrica Local 24 de desembre de 2019

  Una conferència sobre l’entrada de les tropes nacionals a la nostra comarca al final de la Guerra Civil, dos tallers de reminiscència, una exposició i la projecció d’un documental sobre els canvis socials i urbans dels darrers 80 anys al poble, amb la participació de la nostra gent gran, són les activitats que formen part d’aquestes I Jornades de Memòria Històrica Local.

 • Novetats sobre el Tribut Metropolità 24 de desembre de 2019

  Tal com es va informar en la darrera Actualitat, l’Àrea Metropolitana va adquirir el compromís d’elaborar un pla de comunicació sobre el tribut. Aquest pla s’ha elaborat, i aviat rebreu un tríptic informatiu que ha editat la mateixa AMB, on a part de la informació també s’agenda una sessió informativa pel 15 de gener a les 7 de la tarda a la sala de Plens de l’Ajuntament.

 • A les nits, respecta i no deixis rastre! A la nit, respecta i no deixis rastre! 24 de desembre de 2019

  A les nits, els espais públics com parcs i places apleguen un bon nombre de veïnes i veïns. Amb l'objectiu de reduir les conductes incíviques (sorolls, brutícia, consum d'alcohol i drogues...) en aquests espais, des de la regidoria de Convivència i Seguretat i iniciem una campanya de civisme per sensibilitzar la ciutadania en el respecte a l'ús adequat dels espais públics i el descans del veïnat.

 • El Ple aprova inicialment el Document Únic de Protecció Civil Municipal 24 de desembre de 2019

  El Ple Municipal celebrat el passat 19 de desembre va aprovar inicialment el Document Únic de Protecció Civil Municipal (DUPROCIM) de Santa Coloma de Cervelló. El termini d’exposició pública perquè es presentin al·legacions s’obre el 3 de gener i finalitza el 14 de febrer de 2020. 

 • El Ple de desembre aprova inicialment el nou Pressupost Municipal per a l’exercici 2020 24 de desembre de 2019

  El pressupost Municipal per a l’exercici 2020 ha estat aprovat inicialment amb el suport de l’Equip de Govern, format per Col·laborem i Progrés. Així mateix, ha comptat amb l’abstenció del PSC, Acció Ciutadana i Ciutadans i el vot en contra de Santa Coloma de Cervelló per la República.

 • Amb el manteniment de la Riera de Can Lluc millorem la biodiversitat del Parc Amb el manteniment de la Riera de Can Lluc millorem la biodiversitat del Parc 24 de desembre de 2019

  A la part baixa del parc de Can Lluc hi ha la riera de Can Lluc, un espai on trobem implantat un canyar (amb Arundo donax), una espècie introduïda de fa molts anys amb finalitats agrícoles, tot i que avui dia forma part del paisatge que acompanya molts dels cursos d’aigua del nostre territori.

 • Aquest Nadal, compra al poble! Aquest Nadal, compra al poble! 16 de desembre de 2019

  El 30 de novembre carrers i places s'han engalanat amb les llums de Nadal. Com cada any, la iniciativa d'il·luminar carrers i places del municipi ha estat possible gràcies a la col·laboració del comerç local, indústries, entitats financeres i l'Ajuntament de Santa Coloma de Cervelló per fer més agradables les compres al poble.

 • Zona de baixes emissions a les rondes de Barcelona a partir de l’1 de gener Zona de baixes emissions a les rondes de Barcelona a partir de l’1 de gener 16 de desembre de 2019

  A partir de l’1 de gener de 2020 els vehicles als quals no correspon el distintiu ambiental de la DGT no podran circular per les zones amb restriccions.

 • L’aparcament públic d’avinguda Santa Coloma s’obrirà el 5 de desembre L’aparcament públic d’avinguda Santa Coloma s’obrirà el 5 de desembre 4 de desembre de 2019

  Les obres de millora de l’aparcament públic de l’avinguda Santa Coloma estan a punt d’enllestir-se, i és previst que es pugui obrir demà 5 de desembre. L’aparcament continuarà sent públic i gratuït, i en cap cas es contempla que sigui zona blava de pagament.

 • Taula rodona Tenin drets, teixim llibertats Arrenca la nova edició del programa metropolità 'Tenim drets, teixim llibertats' 2 de desembre de 2019

  El passat dissabte 30 de novembre va arrencar la nova edició del programa metropolità Tenim drets, teixim llibertats dedicat enguany als drets ambientals, la reducció, reutilització i reciclatge de plàstics en relació amb el canvi climàtic.

 • A Santa Coloma de Cervelló Estimem el Nadal A Santa Coloma de Cervelló Estimem el Nadal 29 de novembre de 2019

  Estimem el Nadal és la campanya comercial de Nadal que enguany ha posat en marxa l’Associació de Comerciants de Santa Coloma de Cervelló, amb el suport de l’Ajuntament. L’objectiu és promocionar i incentivar les compres nadalenques al comerç local, amb el sorteig de xecs regal i d’una panera nadalenca.

 • El Tribut Metropolità: Què és? Com s’aplica? Què s’està gestionant des dels Ajuntaments? 29 de novembre de 2019

  Davant la recent aplicació del TM per part de l’AMB per primera vegada al nostre municipi, i la preocupació i manca d’informació en com l’AMB ha aplicat aquest tribut, des de l’Ajuntament s’estan fent nombroses gestions per aclarir i garantir-ne l’aplicació més justa possible i per tal d’oferir informació que permeti omplir el buit informatiu per part de l’administració metropolitana responsable.

 • Diem no a la violència envers les dones Diem no a la violència envers les dones 26 de novembre de 2019

  Ahir dilluns 25 de novembre es va celebrar a l’Ajuntament l’acte institucional en commemoració del Dia Internacional contra la violència envers les dones. L’acte, organitzat per la regidoria d’Igualtat i l’Associació Dones pels 4 Cantons, va reunir a representants polítics, entitats i ciutadania per denunciar i condemnar un cop més la violència masclista.

 • Consell d'Infants Es renoven els càrrecs del Consell d'Infants de cara al nou curs 21 de novembre de 2019

  Dimecres 20 de novembre, coincidint amb el Dia Mundial de la Infància, es va celebrar l'acte de constitució del nou Consell d'Infants de Santa Coloma de Cervelló a la sala de Plens de l'Ajuntament.

 • Biblioteca Escolar Valentí Gubianas L'Escola Pla de les Vinyes ha inaugurat la Biblioteca Escolar Valentí Gubianas 20 de novembre de 2019

  L'Escola Pla de les Vinyes ha renovat la seva biblioteca escolar, i li ha donat nom: Valentí Gubianas. Per celebrar-ho, van organitzar un acte d'inauguració el passat dimarts 19 de novembre al que va assistir l'il·lustrador Valentí Gubianas, que no només ha donat nom a la biblioteca, sinó que és l'autor del fantàstic mural de la seva entrada.

 • Nou tractament contra la plaga de paneroles al clavegueram Nou tractament contra la plaga de paneroles i desratització al clavegueram 20 de novembre de 2019

  El pròxim divendres 22 de novembre començarà el tractament periòdic contra les paneroles i desratització a tots els registres de clavegueram del municipi. Divendres el tractament es realitzarà a Cesalpina i la Colònia Güell, i a partir de dilluns es farà a la resta del municipi. El tractament es pot allargar un parell de dies més com a màxim.

Darrera actualització: 11.04.2018 | 14:36
Darrera actualització: 11.04.2018 | 14:36