La Colònia Modernista

L'associació La Colònia Modernista és una entitat sense ànim de lucre creada a Santa Coloma de Cervelló (Baix Llobregat) a partir de l'any 2001.​

L'activitat principal és promoure el llegat històric, cultural i artístic de la Colònia Güell, com la coneguda Festa del Modernisme. En els seus estatuts defineixen l'activitat principal com: "L'associació tindrà com a activitat principal promoure el llegat històric, cultural i artístic dels homes i les dones de la Colònia Güell, mitjançant la participació de les seves entitats i de les seves persones". Està íntegrament basada en el treball voluntari i rep dels seus socis únicament una aportació de treball a través de les seves comissions i tallers. L'activitat principal d'aquesta associació ha estat l'organització anual de la Festa del Modernisme de la Colònia Güell durant un cap de setmana d'octubre, després del Pilar.

La Festa del Modernisme recrea la vida de la Colònia Güell d'ara fa cent anys. Es teatralitzen escenes de la vida quotidiana al carrer, a l'antiga casa de la família Güell, a l'església i als edificis més significatius de la colònia. Amos i obrers, capellans i monges són encarnats per actors i figurants que, en nombre superior al centenar, participen d'aquesta gran festa anual. Durant la Festa, i en els caps de setmana posteriors, hi ha exposicions de caràcter històric o cultural en general, al llarg de l'any, l'Associació La Colònia Modernista programa altres activitats. La Festa del Modernisme pretenen mostrar de la manera més fidel possible a la història, aspectes de la vida social d'aquesta colònia crepuscular, els elements d'arqueologia industrial que conté i la seva arquitectura. Més encara, divulgant el coneixement es pretén contribuir a la preservació de la seva identitat, la conservació del seu patrimoni i la cohesió del seu veïnat. La mateixa idiosincràsia de la Festa ha provocat la recopilació i producció d'estris, elements d'atretzo i més de 200 vestits que aporten un valor afegit al patrimoni tangible de la Colònia Güell.

Per una altra banda, l'Associació la Colònia Modernista organitza eventualment actes a l'entorn del Memorial Democràtic, com teatralitzacions o exposicions.

Premi Josep Maria Jujol de Preservació del Patrimoni, en els Premis de Reconeixement Cultural del Baix Llobregat de 2007.

Adreça electrònica: info@coloniamodernista.cat
Adreça electrònica: coloniamodernista@gmail.com
Lloc web: www.coloniamodernista.cat/
Darrera actualització: 08.02.2018 | 11:08