Santa Coloma de Cervelló

El municipi de Santa Coloma de Cervelló, a la comarca del Baix Llobregat, està situat a la Vall Baixa del Llobregat, a la riba dreta del riu, i a la falda de la muntanya de Sant Antoni, que s'estén fins als contraforts orientals del massís del Garraf. Té una superfície de 7'52 km2 i una població de 8.268 habitants (2020).

El municipi compren una part plana, la més propera al riu Llobregat, ocupada per conreus de regadiu que es proveeixen del Canal de la Dreta del Llobregat. Aquesta plana fluvial té una llargada d'uns dos quilòmetres i mig entre la riera de les Mallorquines i la riera de can Soler, 700 metres d'amplada en el seu punt més estret i 1.100 metres en el punt més ample. A la part de ponent comprèn una part muntanyosa amb boscos que s'alternen amb conreus de secà.

Avui Santa Coloma de Cervelló basa l'economia en una variada indústria amb sectors com el metal·lúrgic, el químic i també la construcció, tot i que s'orienta cap al sector de serveis, amb un increment important del comerç. L'agricultura, tot i trobar-se en una situació de regressió, és encara important, i Santa Coloma de Cervelló forma part del Parc Agrari del Baix Llobregat.

Darrera actualització: 07.10.2021 | 15:58
Darrera actualització: 07.10.2021 | 15:58