Núria Segura | AKUA

Com van ser els teus inicis a l'escola?

Va ser tot un repte per què no és habitual veure a una dona assumir la responsabilitat d'emprendre un projecte com la fundació d'una escola. La idea inicial era crear una escola petita en un lloc petit i al final va agafar una dimensió d'acabar homologant l'escola, buscar un espai molt més gran i tenir moltes més responsabilitats. Em sento molt afortunada i respectada perquè el projecte ha tingut una gran acollida allà on hem anat. És un projecte que sempre he portat dins i crec que era necessari oferir un tipus d'educació diferent de l'habitual. Per últim, tinc la sort de comptar amb un gran equip, unes famílies encantadores i un poble que ens ha donat una bona acollida.

Parla'ns del teu comerç

Akua és un col·legi on treballem amb nens d'infantil i primària, i estem preparant la secundària, i s'inclou al currículum oficial, però sobretot treballem amb el currículum Montessori. També estem oberts a incloure altres línies pedagògiques, perquè entenem que la vida és dinàmica i no estàtica, com per exemple les intel·ligències múltiples; la pedagogia Reggio Emilia; l'acompanyament emocional; els oficis i les professions i les habilitats per poder emprendre, això últim és un factor diferencial nostre ... Sobretot acompanyem juntament amb les famílies tots els processos educatius dels nens i treballem en català, castellà, anglès i altres idiomes a mesura que van creixent.

Què representa per a tu el comerç de proximitat?

Sempre procurem que els nens i les nenes tinguin relació amb l'entorn que els envolta i això implica treballar amb comerços locals. També ensenyem la permacultura que consisteix a conèixer l'agricultura de l'entorn. Per tant, coneixem molt tant els serveis com la natura que envolta el poble.

Darrera actualització: 05.03.2021 | 21:08