Gestió de residus i Servei municipal de neteja COVID-19

A partir de dimarts 5 de maig la Deixalleria Municipal torna a donar servei a particulars. Per poder utilitzar el servei, cal trucar al telèfon 93 645 04 12  i concertar cita prèvia. Caldrà accedir-hi amb mascareta i guants. El Punt de reutilització continua tancat. Per demanar cita prèvia, heu de trucar al 93 645 04 12, de dimarts  a divendres, de 9 h a 13 h i de 16 h a 19h. Els dissabtes de 10 h a 13 h i de 16.30 h a 19 h. Els diumenges us atendran el telèfon de 10 h a 13 h.

El servei de Deixalleria Mòbil tampoc funciona com a conseqüència de la crisi sanitària ocasionada per la COVID-19.

Continuen en funcionament el Servei de recollida de mobles i andròmines i el Servei de recollida de restes de poda.

ElServei municipal de recollida de residus continua funcionant amb normalitat, i hem augmentat la freqüència de la recollida d’envasos lleugers i de paper-cartró a tot el nucli urbà, Colònia Güell, Sant Roc, Can Via i Cesalpina. Ara la recollida es realitza tres dies a la setmana: dilluns, dijous i dissabte. També hem augmentat la freqüència de recollida de resta a les urbanitzacions (Cesalpina, Can Via i Sant Roc), i hem pasat de tres a quatre dies a la setmana (diumenge, dimarts, dijous i dissabte). Amb aquestes mesures volem evitar l’acumulació de residus als contenidors davant l’augment de deixalles que es generen a les llars com a conseqüència del confinament decretat per l’estat d’alarma.

Pel que fa a la neteja i desinfecció amb hipoclorit sòdic (lleixiu), continuem amb la desinfecció diària dels espais públics de més afluència. El Rebelde realitza la desinfecció dimarts, dijous i dissabte, i l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Sant Boi la fa dilluns, dimecres i divendres. Es netegen i desinfecten el terra i parets dels espais de més afluència de persones: policia local, supermercats i botigues d’alimentació, forns, farmàcies, Oficina de Correus, estancs, quioscos i botigues d’alimentació d’animals. També es desinfecten baranes i elements urbans, papereres, contenidors d'escombraries i parades d'autobús a tot el municipi.

Recomanacions per a una correcta gestió del residus durant la emergència sanitària de la COVID-19

 1. La selecció de residus es farà com habitualment.
 2. És molt important fer la separació en origen de tots les fraccions dels residus, per tal de reduir al màxim la fracció resta que arriba a les plantes de tractament.
 3. Cadascuna de les fraccions: paper/cartró (blau), envasos lleugers (groc), vidre (verd) i tèxtil, es dipositen en el seu contenidor respectiu.
 4. Es recorda que els guants de làtex o plàstic s'han de dipositar al contenidor de rebuig.
 5. Si generes residus que no es poden llençar als contenidors (residus especials, piles, bombetes...) cal que els guardis a casa fins que reobrim la Deixalleria Municipal i la Deixalleria Mòbil.
 6. Si t'has de desfer de mobles, trastos vells, poda o restes vegetals, utilitza el Servei de recollida de mobles i andròmines i el Servei de recollida de restes de poda . No deixis aquestes deixalles al carrer.
 7. L'oli usat guarda'l en pots de vidre per portar-los a la deixalleria quan es reobri.
 8. No deixis residus al carrer fora dels contenidors.

Com gestionar els residus a les llars amb casos positius o en quarentena?

Per manipular correctament els residus que es generen a casa, cal seguir el mètode de les tres bosses.

Dins de l'habitació o espai de confinament de la persona afectada:

 1. Tenir una galleda d'escombraries, preferiblement amb tapa i pedal d'obertura.
 2. Dins d'aquesta galleda hi posem la BOSSA 1.
  En aquesta bossa s'hi posen tots els residus de la persona afectada, inclosos els materials com guants, mascaretes, ... sense realitzar cap tipus de separació per al reciclatge.
 3. La BOSSA 1 es tanca molt bé i s'introdueix a la BOSSA 2, situada a la sortida de l'habitació o espai de confinament.
 4. La BOSSA 2, on a més s'hi poden dipositar els guants i altre material utilitzats pel cuidador/a, es tanca molt bé.

Fora de l'habitació de la persona afectada:

 1. La BOSSA 2 es dipositarà amb la resta dels residus domèstics a la BOSSA 3 (bossa de fracció resta o rebuig)

Fora de casa:

 1. La BOSSA 3 es dipositarà exclusivament al contenidor de fracció resta o rebuig. Està totalment prohibit dipositar la BOSSA 3 als contenidors de recollida selectiva (envasos, paper, vidre, tèxtil)

Estratègies per reduir al màxim la generació de residus

 1. Fes una compra responsable.
 2. Planifica els àpats i receptes d'aprofitament per no haver de llençar menjar.
 3. Evita al màxim el plàstic d'un sol ús.
 4. Fes la màxima reutilització per allargar la vida útil dels productes.

NOTÍCIES

 • No s'han trobat resultats.
Darrera actualització: 11.05.2020 | 16:36
Darrera actualització: 11.05.2020 | 16:36