Demà dilluns comença el repartiment de mascaretes a les farmàcies

Diumenge, 19 d'abril de 2020 a les 14:00

Segons acord del Govern de la Generalitat, a partir de dilluns 20 d'abril les farmàcies distribuiran mascaretes de manera gratuïta. S'hi haurà d'anar amb la targeta sanitària, i inicialment cada persona podrà recollir una mascareta. Segons l'estoc disponible, més endavant es podrà ampliar a un màxim de dues mascaretes en cada lliurament. A partir de la segona, cada mascareta tindrà un cost de 0'76 euros. És important que les persones vulnerables i les que s’hagin incorporat una altra vegada a la feina siguin les primeres en poder accedir-hi.

Es demana a la ciutadania que actuï amb responsabilitat i que vagi a la farmàcia només si realment necessita la mascareta de manera immediata, per la seva vulnerabilitat o activitat laboral. Es demana a la ciutadania que no vagi de forma massiva a les farmàcies i trenqui el confinament només per anar a buscar la mascareta. Cal tenir en compte que totes les mascaretes que no es dispensin es reservaran per als professionals sanitaris.

Les mascaretes que distribuiran les farmàcies són mascaretes quirúrgiques de tipus II amb teixit de tres capes, reutilitzables, i amb una capacitat de filtre superior al 98%. Cada farmàcia en tindrà unes 450.

Al marge d'aquesta campanya, si un ciutadà vol disposar de més mascaretes, la farmàcia li proveirà a preu de mercat si disposa d'existències.

Qui són les persones prioritàries per recollir la mascareta en primera instància?
1. Persones vulnerables laboralment actives o que presentin símptomes respiratoris, encara que siguin lleus, i els seus contactes més estrets.
2. Persones laboralment actives.
3. Persones vulnerables que no puguin evitar sortir de casa.
4. Resta de la població.

Les persones grans i col·lectius més vulnerables que la necessitin no cal que es desplacin a la farmàcia, i poden demanar a algun familiar o veí que els la reculli amb la seva targeta sanitària.

Darrera actualització: 19.04.2020 | 16:43