Fer la compra COVID-19

La Resolució SLT/737/2020, de 13 de març, per la qual s'adopten mesures complementàries per a la prevenció i el control de la infecció de la COVID-19, va decretar el tancament d'establiments, excepte a aquells dedicats a la venda d'aliments, neteja i higiene, altres de primera necessitat i farmàcies. D'aquesta manera, queda garantit l'abastiment d'aliments i de productes de primera necessitat.

A partir del 4 de maig inclòs, s’ha autoritzat la reobertura al públic dels locals i establiments de comerç minorista (botigues) i de serveis professionals (reparacions, perruqueries i centres d’estètica, etcètera), inclosa la restauració i l’hostaleria, amb determinades condicions de seguretat.

Pren mesures de seguretat quan vagis a comprar:

 • Només ha de sortir una persona i ha d'anar als establiments propers.
 • Evita a anar a comprar amb infants i/o persones grans o amb problemes de salut.
 • Fes cues a l’exterior de l’establiment i evita aglomeracions.
 • Respecta en tot moment la distància de seguretat (1,5 - 2 metres)
 • Posa't una mascareta que tapi la boca i el nas.
 • Fes servir guants d'un sol ús per agafar els aliments.
 • Taca al mínim possible els aiments, encara que estiguin envasats.
 • Preferentment, porta la teva pròpia bossa o carretó d'anar a comprar.
 • Fes les compres de forma ordinàira sense acaparar preventivament. Els serveis mínims garanteixen l'abastiment d'aliments i medicines.
 • Quan tornis a casa, renta't bé les mans amb aigua i sabó.

L'Ajuntament i els comerços prenen les mersures pertinents per evitar aglomeracions i evitar la propagació de la COVID-19 en els establiments i els Mercats Setmanal i de Pagès.

Fem la compra per tu

Si et trobes en una situació d’aïllament, no pots sortir de casa i no pots comptar amb ajuda del teu entorn, la borsa de voluntaris de Santa Coloma de Cervelló farà la compra per tu. Omple aquest formulari o truca a l’Ajuntament al telèfon 93 634 07 00. Prendrem nota de les teves dades i de la llista d’aliments i altres productes de primera necessitat que et cal comprar. Una persona de la Xarxa de voluntariat del municipi, degudament acreditada i amb els elements de protecció adients (guants i mascareta), farà la compra al supermercat Condis de 9 h a 10 h del matí. L'entrega de la compra al teu domicili la faran voluntaris de la Creu Roja de Sant Boi de Llobregat.

Només es podrà realitzar una compra setmanal per domicili, i s'ha acordat que l'import màxim sigui de 50 €. En cap cas es pagarà amb diners en metàl·lic. Un cop rebis la compra, hauràs de fer una transferència bancària a l'Ajuntament.

NOTÍCIES

 • L'Ajuntament informa el comerç local sobre les mesures i condicions de reobertura d'establiments L'Ajuntament informa el comerç local sobre les mesures i condicions de reobertura d'establiments 6 de maig de 2020

  L'Ajuntament ha fet arribar als comerciants del municipi informació detallada sobre les mesures de seguretat i les condicions de reobertura d'establiments que ha aprovat l'Estat en aquesta  fase inicial de desconfinament.

 • Consumcat L'Agència Catalana del Consum obre un nou canal online per atendre les consultes per afectacions derivades de la crisi de la COVID-19 27 d'abril de 2020

  L’Agència Catalana de Consum de la Generalitat de Catalunya posa en marxa aquesta setmana un Consultori de Consum online i interactiu, per poder atendre les consultes relacionades amb les afectacions derivades per les mesures preses per fer front a la COVID-19.

 • Mercat Pagès Fes les teves comandes del Mercat Pagès per telèfon, i recull dissabte la teva compra al mercat 6 d'abril de 2020

  A partir d’aquesta setmana, i com mesura excepcional, podeu fer les vostres comandes de fruita i verdura del Mercat Pagès per telèfon, i dissabte les podeu recollir al mercat. També podeu fer comanda d’embotits, formatges, ous, mel i carn. Aquesta mesura us permetrà fer la compra més ràpid i evitarem cues i aglomeracions.

  IMPORTANT: A partir del dissabte 11 d’abril el Mercat Pagès es trasllada a la plaça Anselm Clavé de la Colònia Güell.

 • Fem la compra per tu Fem la compra per tu 27 de març de 2020

  La situació d’emergència sanitària decretada per les autoritats i les mesures acordades per contenir la propagació del virus COVID-19 ha fet que hi hagi famílies confinades sense possibilitat d’anar a fer les compres imprescindibles.

  Les persones i famílies que us trobeu en aquesta situació d’aïllament, no podeu sortir de casa, o sou vulnerables davant el contagi de la COVID-19 i no compteu amb ajuda del vostre entorn, podeu fer-nos arribar la vostra sol·licitud perquè una persona de la borsa de voluntaris de Santa Coloma de Cervelló faci la compra per vosaltres.

Darrera actualització: 28.05.2020 | 20:04
Darrera actualització: 28.05.2020 | 20:04