Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç - CDIAP

El CDIAP s'adreça a les famílies, i està especialitzat en la detecció i tractament dels trastorns en el desenvolupament de tipus físic, emocional, intel·lectual o sensorial de la petita infància.

Aquesta atenció inclou un ampli conjunt d'intervencions, assistencials i preventives, per abastar totes les incidències que poden afectar el desenvolupament de nens i nenes, al llarg de la gestació i fins als 6 anys. És una atenció adreçada bàsicament a l'infant, amb un plantejament global i individualitzat per a cada cas, però s'adreça també als pares i mares, a la família i al conjunt de l'entorn natural dels petits.

El CDIAP és el lloc on les famílies han d'adreçar-se tant si es tracta de realitzar un tractament, com de fer una consulta, plantejar un dubte o demanar l'opinió d'un especialista sobre qualsevol tema que preocupi els pares o els professionals que tenen cura del nen o nena. El CDIAP disposa d'un equip format per un ampli ventall de professionals, especialitzats en diversos àmbits d'atenció a la petita infància.

Per a quina mena de trastorns del desenvolupament és adequada l'atenció precoç?

L'atenció precoç és adequada en un ampli ventall de situacions que inclou, entre d'altres, les següents:

  • Trastons motrius de primera infància
  • Trastorns dels hàbits bàsics
  • Trastons de conducta
  • Trastorns emocionals
  • Trastorns associats a canvis problemàtique sociofamiliars

Com puc posar-me en contacte?

La majoria d'infants que atén el CDIAP han estat derivats des de les llars d'infants o les escoles, pel pediatre o pels serveis socials.

Ara bé, qualsevol família pot adreçar-se al CDIAP per a fer consultes, plantejar dubtes i demanar l'opinió d'un especialista si observen algun trastorn en el desenvolupament dels seus fills. Els professionals determinaran si cal o no un tractament.

El CDIAP és un servei que trobareu al Centre Cívic Can Baruta, però té la seva seu principal a Sant Boi. Per a qualsevol consulta o per demanar cita, us heu de posar en contacte amb ells:

CDIAP Sant Boi de Llobregat
c. Bonaventura Calopa, 9 (Sant Boi de Llobregat)
Telèfon: 93 630 58 82 (trucar de dilluns a divendres de 10 a 14h)
Adreça electrònica: cdiapsboi@cdiapsboi.cat
Web: www.cdiapsboi.cat

Quin cost té:

Gratuït

Centre Cívic Can Baruta

c/ Lluís Pascual Roca, 2-4 - 08690 Santa Coloma de Cervelló - Barcelona (Catalunya)
Telèfon: 936 340 802
Adreça electrònica: scc.regidoriacultura@santacolomadecervello.cat
Horari:  
De dilluns a divendres, de 10 h a 21 h
Vegeu-ne la situació al mapa
Darrera actualització: 14.10.2022 | 11:21