Com han de sortir de manera segura els infants al carrer?

Dissabte, 25 d'abril de 2020 a les 21:15

Després de molts dies tancats a casa, diumenge 26 d’abril infants i adolescents podran sortir al carrer. Aquesta sortida l’hem de fer amb precaució i de forma gradual, pas a pas, per protegir-nos nosaltres i els altres.

Fins ara, i gràcies al confinament, hem fet front al coronavirus! Hem de felicitar els més petits! Ho han fet molt bé! Enhorabona‼

Per això, ara podem fer un pas endavant i els nens i nenes fins a 13 anys ja podran sortir al carrer i caminar, córrer i jugar.

Però aquesta sortida l’hem de fer amb precaució i de forma gradual, pas a pas, per protegir-nos nosaltres i els altres.

Els nois i noies de 14 anys o més no estan inclosos en aquest permís per passejar. Poden, en canvi, fer les activitats permeses als majors d’edat, com anar a comprar.

Us recomanem que us quedeu a casa i només sortiu en el cas que sigui necessari per evitar la propagació del virus. Si sortiu, seguiu aquestes recomanacions:

 1. Els menors de 14 anys poden sortir de forma controlada un cop al dia durant 1 hora màxim, entre les 12 i les 19 h. S’han d’evitar les hores punta.
   
 2. Els infants han d’anar acompanyats d’un adult major de 18 anys, que pot portar fins a tres infants que convisquin amb ell.
   
 3. Els desplaçaments poden ser fins a 1 quilòmetre de distància del domicili. L’adult haurà d’estar a una distància que li permeti controlar els infants.
   
 4. Es pot passejar per qualsevol via o espai d’ús públic, inclosos espais naturals. Infants i adults han de mantenir la distància social de 2 metres amb altres famílies.
   
 5. L’ús de mascareta no és obligatòria, però sí recomanable a partir dels 3 anys.
   
 6. Poden sortir amb joguines i patinets, però no les poden compartir. Parcs infantils, zones lúdiques i esportives i fonts continuen tancades.
   
 7. No poden sortir de casa infants i adults en quarantena o amb símptomes de la COVID-19, o que es trobin malament.
   
 8. En tornar a casa, cal seguir totes les mesures d’higiene recomanades, com rentar-se les mans amb aigua i sabó i canviar la roba del carrer.
   
 9. Els joves majors de 14 anys han de seguir les mateixes normes de sortida al carrer que les persones adultes, excepte acompanyar menors.

Darrera actualització: 05.05.2020 | 22:24