L’Ajuntament posa en marxa mesures addicionals coincidint amb l’entrada a la fase 1

Divendres, 29 de maig de 2020 a les 10:00

Coincidint amb l'entrada a la Fase 1 del desconfinament, l’Ajuntament posa en marxa un seguit de mesures per tal de garantir la salut i la seguretat dels veïns i veïnes, així com afavorir el distanciament social en una fase en què es flexibilitzen algunes restriccions.

Pacificació del trànsit, limitant la velocitat màxima a 30 Km/h al nucli urbà

Des de dilluns 25 de maig, s’ha limitat la velocitat a 30 km/h al nucli urbà. Amb aquesta mesura es vol pacificar el trànsit, potenciant altres mitjans de transport, com la bicicleta i el passeig, principalment al Pla de les Vinyes, al Casc Antic i a Can Lluc, que són les zones amb més densitat de circulació de vehicles i de vianants.

Carrer Padró

A partir de divendres 29 de maig, es tallarà la circulació de vehicles al carrer Padró i passarà a ser zona 20 amb prioritat per a vianants. L’objectiu és afavorir el distanciament social en aquest carrer on l'alta freqüència de pas fa difícil mantenir la distància entre persones.

Els veïns i veïnes del carrer podran accedir-hi per estacionar o accedir al seu gual per la plaça constitució i en el sentit contrari a l’habitual. En cas de no trobar estacionament, disposaran de sortida per incorporar-vos a l'Avinguda Baix Llobregat.

També es suprimirà provisionalment l'aparcament de la vorera corresponent als números imparells (costat dret segons el sentit de circulació habitual) del Carrer Padró. Alternativament, l'aparcament suprimit s'ubicarà al costat de la plaça del Pi Tallat i a la cantonada entre el Carrer Padró i Lluís Pasqual Roca.

Es trasllada el Mercat setmanal de dimecres a la plaça de les Vinyes

Dimecres 27 d’abril i fins a nou avís, el Mercat setmanal que s'instal·la els dimecres a la plaça Pi Tallat, s'ha trasllat a la plaça de les Vinyes. Continuarà amb el seu horari habitual, de 8 h a 14 h.  Aquest nou emplaçament és més ampli, i permet major distància entre persones.

S’amplia l’espai de les terrasses de bars i restaurants

S’ha ampliat l’espai destinat a l’ocupació de terrasses de bars i restaurants, per garantir que es respecta el distanciament social.

Senyalització per a vianants

S’han instal·lat plafons informatius als carrers amb més densitat de població i de pas recordant als vianants la recomanació de caminar per la vorera dreta i de respectar la distància social de 2 metres.

Via Cornisa

Us recordem, que des del 8 de maig, es talla la circulació de vehicles a Via Cornisa tots els dies de 20 h a 23 h, per donar prioritat als vianants i garantir la distància de seguretat. El tall de la circulació de vehicles es fa de 20:00 a 23:00 hores perquè es la  franja horària en què aquesta via registra més afluència de persones practicant esport individual a peu o amb bicicleta. El tall de circulació es fa de l'Av. Baix Llobregat, fins a la rotonda del Camí de Can Ros (a l'alçada de l'antiga escola modernista de la Colònia Güell)

Informadors de carrer

L’Ajuntament ha tornat a posar en marxa un dispositiu per informar a peu de carrer a la població de les mesures i recomanacions sanitàries. El personal de l'Ajuntament que fa les tasques d'informació esta degudament identificat i cobrirà aquelles places i parcs més concorreguts. Demanem a la ciutadania que segueixi les mesures i recomanacions com ho ha fet fins ara, i faciliti la tasca de les persones informadores de l'Ajuntament durant aquests dies vinents.

Agent de comerç

Coincidint amb la reobertura de molts establiments comercials, una treballadora de l’Ajuntament està a peu de carrer per fer tasques de suport als comerços del municipi en la implementació de les mesures de seguretat. Aquest personal de suport estarà  durant totes les etapes del desconfinament.

Tancament de l’Avinguda Santa Coloma (a la intersecció amb el C/Jaume Pau) durant el primer cap de setmana de la Fase 1

Donat la previsió de més afluència de veïns i veïnes a les zones més cèntriques del municipi durant el primer cap de setmana de la Fase 1, que coincideix amb el Mercat de la Cirera, el dissabte 30 i el diumenge 31 de maig l’ajuntament tallarà la circulació de vehicles a l’Avinguda Santa Coloma en l’encreuament amb el C/Jaume Pau en l’horari de 09:00 h a 21:00 h.  La parada de Bus de l’Avinguda Santa Coloma (davant del Condis) quedarà anul·lada en aquest horari. La següent parada serà la “de la biblioteca”.

 

Darrera actualització: 29.05.2020 | 16:18