Mesures preventives de l’Ajuntament de Santa Coloma de Cervelló per contenir el coronavirus

Divendres, 13 de març de 2020 a les 22:25

DIVENDRES 13/3/2020 |  14:00 h
El Servei Català de la Salut ens han comunicat que per garantir una bona atenció i per la manca de personal sanitari, degut a aïllaments preventius, el CAP de Santa Coloma de Cervelló i l’ambulatori de la Colònia Güell deixen de donar servei.

Els pacients de Santa Coloma de Cervelló que ho necessiteu, heu d'anar al CAP de Molí Nou. És important anar-hi només en cas que sigui estrictament necessari per no col·lapsar el servei.

CAP MOLI NOU
Ronda Sant Ramon, 5 (Ciutat Cooperativa)
Telèfon: 93 654 33 00


DIVENDRES 13/3/2020 |  13:00 h

Borsa de cangurs al CRJ Can Carletes

Informem les famílies que necessiteu ajuda per tenir cura dels vostres fills en els propers dies i setmanes, que el CRJ Can Carletes disposa d'una Borsa de Cangurs.

Aquesta Borsa té per objectiu posar en contacte als pares/mares o tutors legals amb els i les cangurs per tal de pactar on i quan es realitzarà el servei.

Les famílies interessades en el servei, us heu de posar en contacte amb el Servei d'Informació Juvenil CRJ Can Carletes

Tel. 93 634 18 26
cancarletes1@gmail.com
(prioritàriament per mail)
Horari d'atenció: de dilluns a divendres, de 9 a 14 h

Recordem que la disponibilitat de cangurs és limitada, i tot i que des de la Regidoria de Joventut s'està treballant per augmentar el nombre de joves inscrits a la Borsa de Cangurs, davant d'una demanda massiva com la que podríem tenir podria no satisfer el 100% de la demanda de les famílies.


DIJOUS 12/3/2020 |  14:20 h
Davant la situació provocada pel Coronavirus i l’activació en fase d’alerta del Pla d’Actuació del PROCICAT de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament ha pres un seguit de mesures de caràcter preventiu amb l’objectiu de contenir la transmissió del virus.

S’ha constituït un Gabinet Tècnic de Seguiment que aplega a diferents àrees municipals que està en contacte regular amb les autoritats sanitàries per tal de prendre les mesures preventives necessàries en cada moment.

Aquestes mesures entraran en vigor a partir de divendres 13 de març i tindran una vigència mínima de 15 dies. En tot cas, les mesures que prengui l’Ajuntament s’adaptaran a les indicacions que les autoritats competents ens facin arribar de forma oficial.

A Santa Coloma de Cervelló el Departament de Salut no ha detectat cap cas d’infecció per coronavirus a dia d’avui.

Des de l’Ajuntament volem transmetre un missatge de tranquil·litat al conjunt de la ciutadania, amb el compromís de seguir oferint informació actualitzada i transparent.

ACTES I ESDEVENIMENTS

Es suspenen tots els actes organitzats per l’Ajuntament a partir de divendres 13 de març i durant un termini mínim de quinze dies. També es suspenen els actes que les entitats desenvolupen en equipaments Municipals.

L’Ajuntament recomana a les entitats que facin el mateix amb tots els actes que tinguin programats en un termini de 15 dies.

EQUIPAMENTS i SERVEIS MUNICIPALS

A partir de divendres 13 de març, i durant un període inicial de 15 dies, es tanquen i s’anul·la tota activitat en els següents equipaments municipals:

Pavelló Poliesportiu Municipal
Camp de Futbol Eusebi Güell
CRJ Can Carletes
La Klau
Centre Cívic Can Baruta
Espais Familiars La Masieta
Punt Òmnia
Casal Municipal de la Gent Gran de Santa Coloma de Cervelló
Casal Municipal de la Gent Gran de la Colònia Güell
Casal Municipal de Cesalpina
Casal Municipal de Sant Roc
Centre Municipal Sant Lluís
Biblioteca Pilarin Bayés
Biblioteca Joaquim Folguera

Es manté fins a nova ordre el servei que presta habitualment l’Ajuntament.

Es demana a la ciutadania que es prioritzi la tramitació telefònica i/o telemàtica a través de la Seu Electrònica amb els Departaments de l’Ajuntament.

Totes aquestes mesures tenen per objectiu evitar la propagació de la malaltia, que no acostuma a ser greu en persones en bon estat de salut però que pot ser-ho en malalts amb patologies prèvies o d’edat avançada. Es tracta de preservar els serveis de salut i d’urgències i la seva capacitat d’atendre els casos que requereixin atenció prioritària.

Recomanacions

Es recomana seguir els consells de les autoritats sanitàries i consultar sempre fonts informació oficial i de fonts contrastades.

Canal Salut
Web: http://canalsalut.gencat.cat/ca/salut-a-z/c/coronavirus-2019-ncov
Facebook: @salutcat
Twitter: @salutcat

Ministerio de Sanidad
https://www.mscbs.gob.es/profesionales/saludPublica/ccayes/alertasActual/nCov-China/

Què fer en cas de dubte?

Si es tenen símptomes, es recomana primer fer el test en línea que ha habilitat el Departament de Salut de la Generalitat abans de trucar al 061.

Darrera actualització: 14.04.2020 | 23:18