Iniciem el nou curs escolar amb seguretat i il·lusió

Dilluns, 14 de setembre de 2020 a les 09:00

El 14 de setembre comença un nou curs escolar per als infants i joves de Santa Coloma de Cervelló. Un curs escolar diferent, envoltat d’una gran incertesa i que s’anirà desenvolupant a mercè de l’evolució d’una pandèmia que està comportant molts neguits i dubtes arreu de la comunitat educativa.

Per això els centres educatius han estat treballant de valent per a refer els plans i protocols de reobertura que s’han hagut d’ultimar amb les darreres modificacions i mesures establertes pel Departament d’Educació arrel de l’evolució de la pandèmia.

Durant aquesta setmana s’han presentat els protocols de reobertura als Consells Escolars dels centres. En aquest protocols s’especifiquen les normes de seguretat i organització de l’escola, tals com la reorganització d’espais, grups i ràtios, entrades i sortides, mesures de prevenció, torn de patis, menjador i acollida, etc.

Des de l'Ajuntament s'ha estat treballant en coordinació amb les direccions de tots els centres educatius (llar d’infants, escoles i institut) per tal de garantir els espais i les eines necessàries per iniciar el curs amb seguretat. L’Ajuntament està duent a terme un gran esforç tant econòmic com personal per tal d’assegurar el suport i els recursos necessaris als equips educatius i assolir entre tots els objectius marcats.

A banda del manteniment ordinari dels centres escolars, s’han senyalitzat els accessos de tots els centres educatius amb les marques de distanciament social (1’5m), s’ha incrementat el servei de neteja a les escoles en horari lectiu, s’ha cedit mobiliari, s’han ofert espais municipals en cas de necessitat, s’ha incrementat el suport policial i de voluntariat de protecció civil en entrades i sortides de les escoles.

Des de l’ajuntament volem agrair a tota la comunitat educativa la seva comprensió i també el seu esforç i la seva implicació per poder assolir els propers nous reptes que se’ns plantegen. Entre totes, professionals, alumnat i famílies, hem de tenir cura les unes de les altres i avançar plegades en el camí de creixement i aprenentatge que se’ns planteja.

𝐈 𝐞𝐥𝐬 𝐦𝐞́𝐬 𝐩𝐞𝐭𝐢𝐭𝐬 𝐢 𝐩𝐞𝐭𝐢𝐭𝐞𝐬?

La llar d’Infants municipal Rojas Feliu obrirà les seves portes el 14 de setembre amb moltes normes de seguretat i protecció, però sobretot, amb molta il·lusió i ganes de retrobar-se amb els més petits del municipi.

L’equip educatiu de la llar porta molts dies treballant el protocol i l’organització del curs per tal d’adaptar-se a les necessitats del context provocat per la covid-19: grups bombolla , espais compartits delimitats, punts d’accés per a l’entrada i la sortida de les famílies per garantir la distància i evitar aglomeracions, suport a l’hora de l’acollida matinal, restricció de l'accés de les famílies a les instal·lacions, etc...

Són mesures temporals per fer front a la crisi sanitària, que no canviaran pas l’esperit i el tarannà de la llar d’infants!

𝐃𝐨𝐧𝐞𝐦 𝐥𝐚 𝐛𝐞𝐧𝐯𝐢𝐧𝐠𝐮𝐝𝐚 𝐚𝐥 𝐜𝐮𝐫𝐬 𝟐𝟎𝟐𝟎-𝟐𝟎𝟐𝟏! 𝐌𝐨𝐥𝐭𝐚 𝐬𝐨𝐫𝐭!

Darrera actualització: 16.09.2020 | 15:54

Imatges

Nou Curs escolar 2020-2021 Inici de curs 2020-2021