Presentació del llibre La Colònia Sedó d'Esparraguera

Dimarts, 29 de novembre de 2022 a les 19.00 h

La llarga trajectòria d'una colònia industrial emblemàtica, de Gràcia Dorel-Ferrer
A LA SALETA D'EXPOSICIONS DE L'ATENEU UNIÓ

ACTIVITAT ANUL·LADA

Es tracta de l’única publicació existent de caràcter divulgatiu sobre la colònia Sedó d’Esparreguera, un conjunt fabril i residencial que inicia la seva trajectòria el 1846 i que va estar en funcionament, adaptant-se a la tecnologia i la sociologia de cada moment, fins el 1980. Durant el segle XX va esdevenir una de les colònies industrials més pròsperes a tot el continent.

És tracta d'un llibre de gran format (estructurat en 10 capítols) de clar caràcter divulgatiu. Està profusament il·lustrat amb fotografies i documents antics.

L’autora, Gràcia Dorel-Ferré és experta en patrimoni industrial en general i en la Colònia Sedó en particular. És consultora de la UNESCO en matèria de patrimoni industrial i professora en diverses universitats de França (Reims, Paris, etc.). L’autora ha fet un gran esforç no només de recerca i síntesi, sinó de cerca de nou material documental que apareix al llibre i que ha estat publicat per primera vegada.

Coedició del Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat i l’Ajuntament d’Esparreguera amb el suport de la Diputació de Barcelona

Organtiza: Centre d'Estudis Comarcals del Baix Llobregat - Col·labora: Ajuntament de Santa Coloma de Cervelló. Regidoria de Patrimoni.

Ateneu Unió

Plaça Joan Güell, 5 - 08690 Santa Coloma de Cervelló - Barcelona (Catalunya)
Telèfon: 93 661 71 09
Adreça electrònica: ateneuunio@gmail.com
Lloc web: ateneucolonia.blogspot.com
Vegeu-ne la situació al mapa
Darrera actualització: 29.11.2022 | 09:55