Prova de sirenes de risc químic

Dimecres, 29 de maig de 2024 a les 10:00

Simulacre
Exercici on es prova el so de les sirenes d'avís a la població en cas d'accident químic

Al nostre municipi el Pla de Seguretat per Risc Químic de Catalunya PLASEQCAT té instal·lada una sirena a la BV-2002, a la rotonda d'accés a la Colònia Güell, per alertar la ciutadania en cas de produir-se un accident químic a l'estació de tractament d'aigua potable d'AGBAR de Sant Joan Despí.

Què és una prova de sirenes?

És un exercici on es prova el so de les sirenes d'avís a la població en cas d'accident químic. Aquestes sirenes estan instal·lades arreu de Catalunya.

Què pretenem fent una prova de sirenes?

Que tothom conegui el so dels sistemes d'avís en cas d'accident químic per tal que pugui reaccionar correctament en cas d'accident real.

On farem la prova de sirenes?

A tots els municipis de Catalunya on hi ha instal·lades sirenes d'avís a la població i s'hi ha fet la campanya sobre el risc químic.

Com sabreu que comença la prova de sirenes?

L'alarma sonarà a través de les sirenes i rebràs un missatge al teu mòbil. El so de les sirenes són tres senyals d'un minut de durada separats per silencis de cinc segons. Com sabreu que s'ha acabat la prova de sirenes? El final de la prova de sirenes s'anunciarà amb un senyal continu de 30 segons de durada. Esperem comptar amb la vostra col·laboració.

 

Darrera actualització: 20.05.2024 | 11:59