Col·laborem i Progrés revaliden el pacte de govern per al nou mandat

Divendres, 30 de juny de 2023 a les 10:00

Anna Martínez (Progrés) serà l’alcaldessa en el primer any i mig de la legislatura i Jordi Bartolomé (Col·laborem) ocuparà el càrrec posteriorment

El Ple extraordinari celebrat ahir 29 de juny ha aprovat el cartipàs municipal, després que el passat 17 de juny es celebrès a l’ajuntament de Santa Coloma de Cervelló el ple de constitució de la corporació municipal, en el qual, a més de prendre possessió dels seus càrrecs les regidores i els regidors sorgits/des de les eleccions municipals del 28 de maig, es va escollir Anna Martínez com a alcaldessa del municipi. Martínez accedia al càrrec en virtut del pacte assolit entre el seu grup, Progrés, i el de Col·laborem, i després que la candidata de la seva formació, Susana Gaitan, renunciés a l’acta de regidora.

Pel que fa a les retribucions dels càrrecs electes, es mantindran iguals que en la passada legislatura. Trobareu més informació a www.santacolomadecervello.cat/ajuntament/govern/consistori.

L’acord entre ambdós grups, que ja van formar el Govern Municipal en l’anterior mandat, estableix que Martínez ocupi l’alcaldia durant el primer any i mig de l’actual legislatura i que Jordi Bartolomé la rellevi en el càrrec per als dos anys i mig restants; d’aquesta manera la responsabilitat serà compartida de manera proporcional als resultats obtinguts.

Acord de govern

El text signat per Col·laborem i Progrés estableix un acord fonamentat sobre set princi¬pis orientadors; per exemple, garantir una vida digna a tota la ciutadania, la protecció del medi ambient o un mu¬nicipalisme feminista. Entre els compromisos establerts es troba l’elaboració d’un pla d’acció municipal (PAM) que reculli les actuacions a desenvolupar en els quatre anys vinents i la creació d’una comissió de seguiment de l’acord, la qual es reunirà de manera semestral. Podeu consultar el text del pacte a través de l’enllaç que trobareu al QR en aquesta pàgina.

En aquesta ocasió, el Ple Municipal estarà format úni¬cament per tres grups municipals: Suma-PSC - amb cinc regidors/es -, Col·laborem - amb el mateix nombre de representants - i Progrés, que hi tindrà tres edils. Posteriorment s’oficialitzava la distribució de les diferents responsabilitats del Govern Municipal a través de l’aprovació del cartipàs.

Darrera actualització: 28.06.2023 | 21:12