Santa Coloma de Cervelló, municipi feminista

Divendres, 28 de setembre de 2018 a les 12:00

En la darrera sessió de Ple del 27 de setembre, l’Ajuntament ha aprovat la resolució per declarar Santa Coloma de Cervelló municipi feminista.

La comarca del Baix Llobregat, amb una població de 813.996 habitants i un 50.78% de dones, és la tercera comarca més poblada de Catalunya, després del Barcelonès i del Vallès Occidental. El seu territori s’estructura en 30 municipis, 11 dels quals estan en aquests moments governats per alcaldesses. Donat que es tracta en molts casos de municipis grans o molt grans, aquestes 11 ciutats representen gairebé el 42% de la població baixllobregatina. L’elevat atur femení, la precarietat laboral, la sobrecàrrega familiar que pateixen les dones les situen com la població amb major risc d’exclusió social; aspectes, entre d’altres, que evidencien la situació de discriminació que pateixen les dones a la nostra comarca i on Santa Coloma de Cervelló no n’és una excepció.

Els governs locals poden utilitzar les seves competències per cooperar a favor d’una major igualtat. El feminisme és una oportunitat perquè tots i totes, homes i dones, comencem a viure d’una altra forma les nostres ciutats i la convivència que en elles s’hi produeix, exercint la igualtat de manera efectiva en tots els aspectes de la vida.

Aquesta resolució inclou assumir com a propi el “Decàleg per a la construcció de ciutats feministes”, elaborat a partir del treball conjunt de les alcaldesses del Baix Llobregat, el Centre d’Estudis Comarcals i el Consell de les Dones del Baix Llobregat, i implementar progressivament a Santa Coloma de Cervelló les mesures que s’hi proposen, dedicant-hi els recursos necessaris per fer efectives les polítiques feministes i d’equitat. 

Darrera actualització: 01.10.2018 | 09:45