12 de maig, Dia Internacional de la Infermeria

Dimecres, 12 de maig de 2021 a les 11:00

Avui 12 de maig es celebra el Dia Internacional de la Infermeria, aquest any amb el lema "Infermeres: una veu per liderar. Una visió de futur per a l'atenció de salut". L'edició d'enguany vol reflexionar sobre l'impacte de la COVID-19 en el sistema de salut, especialment en els professionals de la infermeria, que han lluitat i continuen lluitant a primera línia durant tota la pandèmia amb una forta pressió.

Per assolir aquest repte i continuar oferint una atenció de qualitat, els sistemes sanitaris s'han reorganitzat i han desenvolupat nous sistemes de treball basats en la innovació. I les infermeres i els infermers, com a màxims proveïdors de serveis sanitaris, estan liderant tot aquest procés de transformació, que està assentant les bases de la medicina del futur.

El Dia Internacional de la Infermeria se celebra cada 12 de maig a tot el món per commemorar el naixement de Florence Nightingale (Florència, 1820 - Londres, 1910), infermera britànica considerada la mare de la infermeria moderna, ja que en va crear el primer model conceptual i va ser capaç de demostrar la importància de les cures.

L'objectiu d'aquesta campanya, segons explica el Consell Internacional d'Infermeria (ICN) és mirar enrere i reflexionar sobre l'impacte de la COVID-19 en el sistema sanitari i la professió d'infermera i com això afectarà el futur de la salut.

Darrera actualització: 12.05.2021 | 11:42