14 de novembre, Dia Mundial de la Diabetis

Dijous, 14 de novembre de 2019 a les 09:00

El Dia Mundial de la Diabetis se celebra cada any el 14 de novembre, i és la campanya de conscienciació sobre la diabetis més important del món. Va ser instaurat per la Federació Internacional de Diabetis i l'Organització Mundial de la Salut (OMS) en 1991, com a resposta a l'alarmant augment dels casos de diabetis en el món.

En 2007, Nacions Unides va celebrar per primera vegada aquest dia després de l'aprovació de la Resolució al desembre de 2006 del Dia Mundial de la Diabetis, la qual cosa va convertir al ja existent Dia Mundial de la Diabetis en un dia oficial de la salut de l'ONU.

Segons la Federació Internacional de Diabetis, el 70% dels casos de diabetis mellitus de tipus 2 es poden prevenir amb una alimentació saludable i la pràctica regular d'activitat física, fet que suposaria una reducció de 150 milions de casos l'any 2035. El seguiment de la dieta mediterrània, rica en verdura, fruita fresca, cereals integrals, carns magres, peix, fruita seca i oli d'oliva verge extra s'ha mostrat eficaç per prevenir la diabetis, tal com indica l'estudi Predimed.

El dijous 14 de novembre, amb motiu del Dia Mundial de la Diabetis, vine al CAP de Santa Coloma i comprova el teu nivell de sucre.
És important assistir en dejú, de 9.00 h a 11.00 h.

També trobareu un Punt d’Informació sobre la diabetis a l’OAC i a la Biblioteca Pilarín Bayés.

 

Darrera actualització: 14.11.2019 | 13:53