A la recerca de més benestar animal

Dijous, 9 de febrer de 2023 a les 10:00

A la campanya de sensibilització sobre la tinença d’animals se suma l’impuls a la creació de zones d’esbarjo per als gossos.

Actualment, al nostre municipi hi ha 985 animals censats, la majoria dels quals són gossos. Tanmateix, es calcula que podria haver-hi un 20 % més de gossos que no han estat registrats degudament. Amb la voluntat de promoure el benestar d’aquests animals i millorar-ne la convivència amb les persones, a l’últim trimestre de l’any passat l’Ajuntament va promoure una campanya orientada a sensibilitzar sobre la tinença responsable i detectar necessitats relacionades amb els animals de companyia. En el marc de la campanya, es van visitar els diversos barris i urbanitzacions de la nostra població i es va fer una enquesta a 497 persones, el 95,2 % de les quals eren propietàries de gossos.

Els resultats

A partir de les enquestes es van extreure conclusions com, per exemple, que la majoria de persones passegen els seus gossos per la zona del Pla de les Vinyes (28,1 %), la Colònia Güell (20,5 %) i el centre del municipi (19,7 %). A la pregunta de per què hi ha persones que no recullen els excrements dels seus gossos, un 65,4 % en responsabilitzava l’incivisme i un 18,7 %, la mandra.

La consulta també va permetre recollir demandes de les persones propietàries de gossos, que majoritàriament van proposar construir una nova zona d’esbarjo a la Colònia Güell, millorar el manteniment i la neteja de les zones d’esbarjo existents, millorar-ne la il·luminació i també augmentar-hi el nombre de papereres per a poder diposi¬tar-hi els excrements en diferents zones del municipi.

Pla d’acció

L’Ajuntament està fent paral·lelament un esforç important per millorar les àrees d’esbarjo de gossos fent una tasca de manteniment dels equipaments (tanques, forats, fonts...) i millorant i incrementant el servei de neteja, buidat de papereres i rastellat a partir de l’1 de febrer.

A més, el consistori està treballant conjuntament amb l’Àrea Me-tropolitana de Barcelona per a disposar d’una àrea d’esbarjo de gossos més gran a l’actual que doni cobertura al nucli antic, Can lluc i Pla de les Vinyes, i amb l’Associació de Veïns de la Colònia Güell per a crear al barri una nova àrea destinada a aquests animals.

Pel que fa al compliment de l’ordenança dedicada a la tinença responsable d’animals, la Policia Local començarà una campanya intensiva de vigilància durant aquest mes de febrer.

Darrera actualització: 10.02.2023 | 14:03