A pàrtir del 21 de novembre digues adéu al plàstic i fes la compra més sostenible i sense residus

Dijous, 19 de novembre de 2020 a les 12:30

L’Ajuntament de Santa Coloma de Cervelló vol incidir novament en la reducció dels plàstics i a partir del 21 de novembre posa en marxa la segona edició de la campanya “Digues adéu al plàstic”, per a fomentar l’ús de bosses reutilitzables, carmanyoles o altres envasos a l’hora de fer les nostres compres i deixar de banda les bosses de plàstic d’un sol ús contaminants.

Perquè reduir l’ús i l’impacte que generen els plàstics a l’ecosistema és responsabilitat de tots i totes: de l’administració, del comerç i de la ciutadania. 

En aquesta ocasió, ens centrarem en els comerços que venen a granel productes com fruita i verdura, donat que es vol normalitzar l’ús de bosses reutilitzables de malla per fer la compra més sostenible i sense generar residus de plàstic. La campanya també estarà present al Mercat ambulant dels dimecres i al Mercat de pagès de dissabte. 

A la pàgina web www.santacolomadecervello.cat/digues-adeu-al-plastic trobareu la relació d’establiments de venda a granel que participen a la campanya.

Així doncs, a partir del 21 de novembre vés a comprar als comerços adherits a la campanya “Digues adéu al plàstic”, porta la teva bossa de roba, el teu cistell, carro o carmanyoles; fes una compra mínima de 5 € i no demanis bosses de plàstic!! El comerç et donarà una butlleta, i quan en tinguis quatre demana cita prèvia a l’Ajuntament i passa a buscar dues bosses reutilitzables de malla per a la teva compra a granel. 

A més, quan vinguis a l’Ajuntament, podràs omplir una butlleta per participar en el sorteig de 10 lots de productes per a no generar residus, amb 5 lots de productes per a la cuina i 5 lots de productes per al bany.

Comença a fer servir les bosses reutilitzables i oblida’t de generar bosses de plàstic contaminants i nocives per al medi ambient. Com més les utilitzis, més contribuiràs a protegir la natura. 

Darrera actualització: 20.11.2020 | 07:32