Actuació puntual per al control d'espècies cinegètiques per danys a l'agricultura a Santa Coloma de Cervelló

Dijous, 18 de febrer de 2021 a les 17:00

El pròxim dissabte 20 de febrer es durà a terme una actuació sobre la població de senglars per minimitzar els danys causats als cultius del Parc Agrari. Entre les 7:00 h i les 11:00 hores, s'organitzarà una batuda a la zona de Can Colomer, Can Mayol, Can Munné i la muntanya de Sant Antoni, que es senyalitzarà prèviament per evitar l'accés de la ciutadania a la zona.

L'acció, que ha autoritzat la Generalitat de Catalunya, anirà a càrrec de caçadors amb llicència, serà supervisada per tècnics municipals i coordinada per la Policia Local, el cos d'Agents Rurals, voluntaris de l’ADF, vigilants del Parc Agrari, agents cívics i voluntaris de protecció civil.

El dispositiu s'ha organitzat per minimitzar els danys que els senglars provoquen als conreus, i principalment les destrosses als arbres fruiters on arrenquen les branques més baixes dels arbres afectant no només a la producció de l'any, sinó comprometent també la producció futura del conreu.

Santa Coloma de Cervelló és zona de seguretat, i les batudes només s'autoritzen per prevenir i minimitzar els danys a l'agricultura i millorar la convivència d'aquests animals salvatges amb l'activitat agrícola. Les batudes es fan a través d'un conveni amb el Consorci del Parc Agrari, i és la Generalitat qui les autoritza, previ informe dels Agents Rurals.

Darrera actualització: 18.02.2021 | 18:32