Actuacions per fer front a la plaga de processionària

Dimecres, 1 de febrer de 2017 a les 08:00

Entre els passats mesos de desembre i gener s’ha dut a terme la primera actuació per combatre la plaga d’eruga processionària que en els darrers anys ha afectat especialment algunes zones de Santa Coloma de Cervelló.

Aquesta primera actuació ha consistit en una endoteràpia, que és un mètode alternatiu de tractament fitosanitari de l’arbrat urbà, amb un baix impacte ambiental i alta seguretat, consistent en la injecció d’una substància fitosanitària al tronc de l’arbre.

Amb aquesta actuació s’ha de minimitzar la plaga d’aquest any i, en previsió, ja estan programades actuacions mensuals de control per estar alerta de com evoluciona la situació.

En cas que es detectin indicis de repunt de la plaga, malgrat el tractament ja realitzat, es duran a terme fumigacions puntuals a les zones afectades.

Enguany cal destacar que les baixes temperatures que estem tenint aquest hivern afecten negativament el cicle vital de la processionària i, a diferència dels darrers anys, aquest fet hauria d’ajudar a disminuir l’impacte de la plaga.

Darrera actualització: 14.02.2018 | 13:07