AFADES i l’Ajuntament impulsen la creació d’una Associació de Voluntaris i Voluntàries de Protecció Civil a Santa Coloma de Cervelló

Divendres, 31 de gener de 2020 a les 09:00

L’Associació AFADES (Associació de Familiars de Desapareguts i Desaparegudes) i l’Ajuntament volen impulsar la creació d’una Associació de Voluntaris i Voluntàries de Protecció Civil al municipi. El passat dijous 6 de febrer van organitzar una sessió informativa per donar a conèixer a la població el projecte, explicar que són les associacions de voluntaris de protecció civil i quins són els requisits que han de tenir les persones interessades a formar-ne part. La Taula Rodona va comptar amb la presència del Tècnic de Protecció Civil de Sant Vicenç dels Horts, en Miquel Vila; el secretari de l'Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Torrelles, en José Andrés Márquez; el President de l'Associació AFADES, en Josep Borrayo; i el Tècnic de Protecció Civil Municipal, en Julio San Agustin.

Les Associacions de Voluntaris de Protecció Civil són entitats sense ànim de lucre i estan vinculades funcionalment als Ajuntaments dels municipis. Aquestes organitzacions són les encarregades de canalitzar la col·laboració del voluntariat com a recurs del municipi en el desenvolupament de les funcions corresponents de protecció, i fan tasques relacionades amb la prevenció i sensibilització de la població davant situacions de risc col·lectiu greu, calamitat pública o catàstrofe.

Les persones voluntàries de protecció civil s’encarreguen del manteniment dels recursos destinats a emergències i formació al voluntariat i participa en simulacres. També col·labora amb la Policia Local en dispositius preventius d’esdeveniments com cercaviles, curses, correfocs, etc. I en situació de risc o emergència fan un seguiment de la situació, i si és necessari, donen suport logístic als grups d’actuació i d’acollida a la població afectada. Per tal de col·laborar amb una associació del voluntariat de protecció civil cal ser major d’edat, residir a Catalunya, superar el programa de formació bàsica en matèria de protecció civil, i comprometre’s a conèixer i acceptar la normativa i la planificació aplicables en matèria de protecció civil.

Fes-te voluntari/a de Protecció Civil! Et necessitem!

Si estàs interessat/ada en formar part de l'associació, envia un correu electrònic a pcstacolomadecervello@gmail.com

Darrera actualització: 19.03.2020 | 18:26