Aigües de Barcelona i l’Ajuntament de Santa Coloma de Cervelló impulsen la telelectura de comptadors al municipi

Dimarts, 2 de novembre de 2021 a les 10:00

Jordi Bartolomé, alcalde de Santa Coloma de Cervelló i Felipe Campos, Conseller Delegat d’Aigües de Barcelona, han signat el conveni per implantar el sistema de telelectura en edificis de titularitat municipal.

En virtut del conveni signat, l’Ajuntament i Aigües de Barcelona acordaran els edificis i espais de titularitat municipal i les zones del municipi on és més idònia la ubicació dels equips de telemesura per tal que l’empresa pugui instal·lar els sistemes i operar amb els equips.

El sistema de telelectura permet saber telemàticament el consum d’aigua, de manera que minimitza les incidències per fuites gràcies a una detecció més fàcil, potencia una gestió sostenible i millora el procés de facturació. Gràcies a l’ús de les noves tecnologies i l’aplicació de criteris innovadors, aquesta eina afavoreix l’eficiència en la gestió d’un recurs escàs com l’aigua i com eina contra el canvi climàtic, en fomenta el consum responsable i sostenible, i contribueix a oferir un servei de més qualitat i amb més valor afegit a la ciutadania.

El cost de la instal·lació dels equips serà assumit per l’empresa, la qual facilitarà les dades dels sistemes de telemesura. Està previst que es despleguin les antenes necessàries per operar a 8 edificis de titularitat municipal. El desplegament de la telelectura contribuirà a situar Santa Coloma de Cervelló com a referent de ciutat intel·ligent i propera als ciutadans.

A dia d’avui, diversos municipis de l’àmbit de gestió de la companyia ja gaudeixen dels avantatges d’aquesta eina intel·ligent.

Nova tarifa social

A la trobada també s’ha explicat la nova tarifa social, fruit d’una proposta de la companyia consensuada amb els municipis i l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) que va entrar en vigor el mes d’agost. Aquesta suposa un increment de la bonificació de la quota del servei i dels trams de consum vital de subministrament d’aigua del 50% al 100% per a col·lectius i famílies vulnerables. Fins a 52.000 llars de l’àrea metropolitana ja s’han beneficiat d’aquesta mesura.

Darrera actualització: 02.11.2021 | 13:10