Amb el manteniment de la Riera de Can Lluc millorem la biodiversitat del Parc

Dimarts, 24 de desembre de 2019 a les 09:30

A la part baixa del parc de Can Lluc hi ha la riera de Can Lluc, un espai on trobem implantat un canyar (amb Arundo donax), una espècie introduïda de fa molts anys amb finalitats agrícoles, tot i que avui dia forma part del paisatge que acompanya molts dels cursos d’aigua del nostre territori.

Amb la incorporació d’aquesta riera a l’àmbit de gestió del parc metropolità de Can Lluc, l’Àrea Metropolitana de Barcelona i l’Ajuntament han plantejat un canvi de criteris a aplicar en les tasques de manteniment del canyar amb l’objectiu de potenciar els seus valors paisatgístics i la millora de la biodiversitat. És per això que el manteniment de la zona de canyar tindrà com a objectiu, per una banda, sanejar l’espai, permetre la lliure circulació de les persones en el camí lateral de la riera i facilitar la circulació de l’aigua en la llera; i per altra banda, respectar la massa de canyar perquè els ocells s’hi puguin resguardar. Hem de pensar que l’alçada i densitat del canyar propicien nombroses possibilitats de refugi a algunes espècies de fauna desitjada com és el cas d’alguns ocells com el rossinyol bord, el tallarol capnegre i el pardal xarrec. 

És per això que la presència del canyar, combinada amb els esbarzers de la part alta dels talussos, aporta un valor afegit al parc de Can Lluc, ja que facilita diferents hàbitats pel que fa a refugi i alimentació, millorant la seva biodiversitat i per tant també la de la zona, donant riquesa al seu ecosistema.

Darrera actualització: 24.12.2019 | 13:16