Amb la T-Verda, transport gratuït durant tres anys per a qui desballesti un vehicle contaminant i no n'adquireixi un de nou

Divendres, 1 de desembre de 2017 a les 09:00

Des del 2 d’octubre es pot adquirir la T-Verda Metropolitana, un títol de transport personal que permet gaudir de tres anys gratuïts de transport públic integrat a les persones que hagin desballestat un vehicle contaminant de la seva titularitat i no hagin comprat un altre. 

La targeta inclou tots els serveis de transport del sistema integrat de l’Àrea Metropolitana de Barcelona: Autobús, Metro, Tramvia, Rodalies de Catalunya, Ferrocarrils de la Generalitat (FGC), així com les línies d’autobús de la Generalitat de Catalunya. 

Podran accedir a aquest títol de transport les persones majors d’edat que hagin desballestat un turisme dièsel anterior al 2006, turismes de benzina o gas anteriors al 2000, motos matriculades abans del 2014, així com ciclomotors anteriors al 2002, i es comprometin a no adquirir cap vehicle durant la vigència de la targeta, i tampoc n’hagin adquirit un durant els 6 mesos anteriors a la sol·licitud del títol.

Per sol·licitar la T-Verda, cal estar empadronat en algun municipi de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, i proporcionar un comprovant conforme s’ha desballestat un vehicle que compleix amb els requisits, emès per un centre autoritzat de tractament de vehicles o per un servei municipal de recollida de vehicles. Trobareu el formulari de sol·licitud al web www.amb.cat. 

La T-Verda Metropolitana és un títol personal i intransferible, tot i que els titulars podran cedir-lo, per a una única vegada, a un segon beneficiari que podrà ser qualsevol membre de la seva unitat familiar. 

Darrera actualització: 07.02.2018 | 15:40