Aprovats uns pressupostos que continuen incidint en la recuperació econòmica i social l'any 2022

Divendres, 3 de desembre de 2021 a les 10:00

Entre els aspectes més destacats, els comptes públics consignen inversions per valor de 840.000 € per a l’any vinent

L’Ajuntament de Santa Coloma de Cervelló ha aprovat els seus pressupostos per a l’any vinent amb una previsió de despesa que se situarà prop dels 8.700.000 €. Els comptes públics han estat elaborats tenint en consideració que al llarg del 2022 caldrà continuar afrontant la recuperació econòmica i social després dels efectes provocats per la pandèmia. Així, s’incrementen les partides vinculades als serveis socials per a atendre i donar suport a les famílies vulnerables o a la gent gran.

El consistori realitzarà també un esforç considerable en les inversions, alhora que es milloren i augmenten els serveis municipals que es posen a disposició dels veïns i les veïnes. En total, la previsió és realitzar inversions per prop de 840.000 €, entre les quals destaquen els 115.000 € destinats a la millora d’espais públics, els 173.000 € que es dedicaran a estendre la tecnologia LED al 100 % de l’enllumenat públic, els 230.000 € per a millores de les instal·lacions esportives, com ara la substitució de la gespa del camp de futbol municipal, o els 125.000 € que permetran millorar l'accessibilitat al consultori mèdic de la Colònia Güell i, d’aquesta manera, facilitar-ne la reobertura.

Cal destacar també d’aquests pressupostos l’increment establert en les despeses de serveis i béns corrents respecte de l’any passat: 150.000 € més, que es destinaran a serveis com la recollida d’escombraries, la dinamització juvenil o les activitats culturals.

Els ingressos

En matèria d’ingressos, cal tenir en consideració que el consistori ha establert la congelació de les taxes i els impostos municipals per a l’any vinent. En tot cas, pot fer front a la despesa consignada gràcies, d’una banda, a les aportacions que arribaran d’altres administracions supramunicipals i, de l’altra, a la possibilitat de dedicar part del romanent de tresoreria a despeses generals. L’Ajuntament manté la seva bona salut econòmica, amb un 0 % de deute. 

Darrera actualització: 03.12.2021 | 10:06