Arrenca la nova edició del programa metropolità 'Tenim drets, teixim llibertats'

Dilluns, 2 de desembre de 2019 a les 11:00

El passat dissabte 30 de novembre va arrencar la nova edició del programa metropolità Tenim drets, teixim llibertats dedicat enguany als drets ambientals, la reducció, reutilització i reciclatge de plàstics en relació amb el canvi climàtic.

L'acte es va celebrar a Begues, amb una taula rodona a la qual van participar l'alcaldessa de Santa Coloma de Cervelló, Anna Martínez; la cap del servei de Cooperació de l'AMB, Maria Peix; la regidora de Solidaritat i Cooperació de Begues, Maria Llauradó; i el Ramon Bomenech, participant en els tallers del Tenim drets, teixim llibertats de Begues. L'acte va ser presentat per l'alcaldessa de Begues, Mercè Esteve, i el va tancar el vicepresident de l'AMB, Ernest Maragall.

També es va presentar un tastet de la cançó de l'edició d'enguany del Tenim drets, teixim llibertats a càrrec del grup de Percussió Els Fomarians, de Sant Climent de Llobregat, i es va realitzar un taller pràctic obert a la participació de grans i petits.

El programa metropolità de cooperació internacional Tenim drets, teixim llibertats arriba enguany a la seva quarta edició, i està impulsat pel servei de Cooperació de l'Àrea Metropolitana de Barcelona i una desena d'ajuntaments de la demarcació, entre els quals Santa Coloma de Cervelló.

Enguany la campanya vol fer incidència en l'impacte en el medi ambient i les conseqüències socials, econòmiques i de salut que causa la contaminació arreu del món. És per això que els plàstics seran protagonistes de moltes de les accions de la campanya com, per exemple, en el primer taller pràctic que es va desenvolupar dissabte a Begues.

Durant els pròxims mesos, el programa Tenim drets, teixim llibertats arribarà a escoles, centres cívics, col·lectius i organitzacions dels municipis participants: Santa Coloma de Cervelló, Begues, Corbera de Llobregat, Montcada i Reixach, la Palma de Cervelló, Sant Adrià de Besòs, Sant Climent de Llobregat, Sant Vicenç dels Horts i Torrelles de Llobregat. S'hi duran a terme tallers, xerrades i accions de consciènciació que culminaran, en un gran acte final, el dissabte 9 de maig.

Darrera actualització: 02.12.2019 | 12:30