Assolit el compromís per a la reobertura del consultori de la Colònia Güell

Divendres, 1 d'octubre de 2021 a les 10:00

Després de molta d’insistència per part de l’Ajuntament, s’aconsegueix el compromís del Departament de Salut per al retorn del servei d’atenció primària al consultori de la Colònia Güell. L’Ajuntament assumirà les millores en l’accessibilitat de l’edific un cop que Salut se n’ha compromès a la reobertura.

La insistència de l’Ajuntament i de la ciutadania de Santa Coloma de Cervelló donava fruit aquest passat 30 de setembre quan el Departament de Salut es comprometia, després de les nombroses peticions municipals realitzades, a reobrir pròximament el consultori de la Colònia Güell. L’anunci es feia, precisament, al llarg d’una reunió sol·licitada pel consistori per a tractar la qüestió que es va celebrar amb la presència de l’alcalde, Jordi Bartolomé, la primera tinenta d’alcalde, Anna Martínez, i la regidora de Salut, Jessica Muñoz, i d’una representació de Salut integrada per la gerent de l’Àmbit Metropolità Sud, Gemma Valeta, i el director del Sector Sanitari Baix Llobregat Litoral, Xavier Genís.

Acomplint les exigències

De la mateixa manera que va fer amb nombrosos consultoris d’arreu de Catalunya, amb l’inici de la pandèmia el Departament de Salut establia el tancament del consultori de la Colònia Güell per poder dedicar més recursos humans a la lluita contra la COVID-19. Tanmateix, un cop estabilitzada la situació no se’n produí la represa de l’activitat -com sí que succeí en altres municipis i, després de mesos d’insistència, amb el CAP de Santa Coloma-, sota l’argument que l’equipament no acompleix els requisits necessaris en matèria d’accessibilitat.

La represa del servei

Amb la voluntat de poder reobrir el consultori, l’Ajuntament de Santa Coloma de Cervelló porta temps treballant en un projecte per a millorar aquest aspecte del centre i s’ha compromès que, més enllà de les seves competències, durà a terme les obres de condicionament necessàries. Un cop realitzades les obres, Salut garanteix que retornarà el servei tot i que encara no existeix una data fixada ni es coneix la dimensió del mateix.

Darrera actualització: 01.10.2021 | 14:20