Comunicat de les alcaldies dels municipis metropolitans afectats pel temporal Glòria

Divendres, 24 de gener de 2020 a les 10:00

Ahir dijous es van reunir representants de Santa Coloma de Cervelló, Torrelles, Begues, Castellbisbal, Cervelló, Corbera de Llobregat, El Papiol, La Palma de Cervelló, Pallejà i Sant Climent de Llobregat.

Ahir dijous al matí, a la seu de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, alcaldes i alcaldesses dels municipis metropolitans afectats per talls de llum derivats del temporal Glòria es van reunir per afrontar aquesta problemàtica. En aquesta reunió, es va acordar:

  • PRIMER. Exigir a la companyia distribuïdora de llum mesures urgents per assistir a la ciutadania i restablir el servei elèctric a totes les zones dels municipis afectats i que a hores d'ara encara no tenen el servei restablert.
  • SEGON. Sol·licitar a l'Àrea Metropolitana de Barcelona (ÀMB) i a la Generalitat de Catalunya que actuïn com a mediadors davant la companyia elèctrica per demanar als responsables el restabliment del servei.
  • TERCER. Sol·licitar suport tècnic i jurídic a l'Àrea Metropolitana de Barcelona (ÀMB) per avaluar la situació actual de les infraestructures elèctriques i d'acompanyament en les actuacions per al seu arranjament i millora.
  • QUART. Demanar el suport jurídic de l'ÀMB en la tramitació de les demandes que els ajuntaments membres d'aquesta corporació puguin interposar davant de la companyia elèctrica.
  • CINQUÈ. Disposar de la partida de l'ÀMB prevista per a la gestió agro-forestal i el manteniment dels boscos dels municipis aplicant mesures preventives que evitin o minimitzin situacions com les viscudes durant les darreres 48 hores.
  • SISÈ. Instar a la Diputació de Barcelona a prendre part en la resolució d'aquesta problemàtica en les àrees que siguin de la seva competència. Així mateix, disposar dels recursos que s'ofereixen a tal efecte en el menor temps possible.

En aquest sentit, el proper dilluns 27 de gener hi ha prevista una reunió entre els alcaldes i les alcaldesses dels municipis afectats i el Director General d'Energia i Seguretat Industrial de la Generalitat, el Sr. Pere Palacín, per exposar la situació i transmetre la preocupació per les deficiències de la infraestructura elèctrica en els municipis esmentats.

Darrera actualització: 24.01.2020 | 13:29