Convocada l'11a edició del Premi Literari Delta de narrativa escrita per dones

Dimecres, 2 de juny de 2021 a les 12:00

El Consell Comarcal del Baix Llobregat, i 16 ajuntaments de la comarca entre ells el de Santa Coloma de Cervelló, amb la col·laboració de les biblioteques municipals i amb el suport del Consell de les Dones del Baix Llobregat i de la Diputació de Barcelona, convoquen l'11a Edició del Premi literari Delta, concurs de narrativa escrita per dones. El termini de presentació de les obres finalitza el 24 de setembre.

Podeu consultar les bases en aquest enllaç.

El premi, dotat amb 3.000 € per a l'obra guanyadora, i 1.000 € per a la finalista, es convoca bianualment amb l'objectiu d’empoderar a les dones escriptores, visibilitzar-les i oferir l’oportunitat a les noves creadores de donar a conèixer la seva obra.

El Premi Literari Delta de narrativa escrita per Dones, és un certamen literari bianual que té com a principal objectiu fomentar la creació literària de les dones reivindicant la seva mirada i pensament com a claus per transformar la societat, donant-les així un reconeixement públic. A través d'aquest concurs es pretén encoratjar les dones a desenvolupar els seus potencials creatius a través de l'escriptura i promoure així la igualtat d’oportunitats entre homes i dones en la literatura.

Des de la seva creació el 2001, hi ha hagut una evolució positiva quant a la qualitat i al nombre d’obres que es presenten en cada edició. En aquest avenç han tingut un paper cabdal els tallers d’escriptura que s’han dut a terme en els diferents municipis.

Aquest projecte és un treball en xarxa en el qual actualment participen 16 ajuntaments del Baix Llobregat: Abrera, Begues, Castelldefels, Corbera de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Gavà, El Prat de Llobregat, Pallejà, Sant Andreu de la Barca, Sant Boi de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Sant Vicenç dels Horts, Santa Coloma de Cervelló, Torrelles, Viladecans. Així mateix, hi donen suport el Consell Comarcal i el Consell de les Dones del Baix Llobregat.

Darrera actualització: 03.06.2021 | 10:35