Convocada la Taula de seguiment de l’Emergència Climàtica demà dimarts 16 de juny a les 18:00 h per parlar de la gestió de residus

Dilluns, 15 de juny de 2020 a les 12:30

La Taula de seguiment de l’Emergència Climàtica debatrà demà dimarts sobre la gestió de residus. Serà una reunió telemàtica i es podrà seguir en directe pel canal de YouTube de l’Ajuntament, des d’on la ciutadania podrà formular les seves preguntes.

La taula rodona començarà amb la participació de Víctor Mitjans, cap del servei de programes i estudis de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, que farà una introducció sobre el tema dels residus, generació, situació actual, objectius i canvis en els sistemes de recollida. Tot seguit la regidora de Medi Ambient, Susana Gaitán, explicarà la situació actual al nostre municipi.  

La Taula de treball i seguiment de l’Emergència Climàtica es va crear el passat mes de setembre, i el primer acord va ser subscriure l’Agenda 2030 aprovada per l’Organització de les Nacions Unides i treballar per assolir els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). Donat que aquests objectius inclouen pràcticament totes les actuacions que es porten a terme en el municipi, es va acorda centrar el treballa de la taula en cinc eixos bàsics:

1. Transició energètica: enfocat a reduir el consum energètic, incrementar l’eficiència i que aquesta sigui 100% renovable i amb el màxim d’autoconsum generat de forma sostenible.

2. Mobilitat sostenible: buscant la reducció de la mobilitat en vehicle privat, l’impuls de vehicles elèctrics i fomentant els modes de transport menys contaminants: mobilitat a peu, en bicicleta i en transport públic.

3. Transició alimentària: Avançar en una economia local i de proximitat, que impulsi la sobirania alimentària, silvicultura, agricultura i ramaderia ecològica i de proximitat, arribant, com més aviat millor, al ple subministrament agroecològic en els serveis de restauració municipals i estenent-ho a la resta de la població.

4. Residu zero: a través de la implementació del consum responsable, la reducció o eliminació dels plàstics d’un sol ús i amb un nou model de recollida i gestió dels residus que prioritzi la reducció de les deixalles generades i la millora de la selecció en origen.

5. Infraestructura verda i biodiversitat: la gestió sostenible i amb criteris d’adaptació al canvi climàtic i de conservació de la biodiversitat dels ecosistemes urbans i periurbans a través de la gestió dels boscos, zones humides,  espais verds i rieres.

Aquesta taula la formen els regidors i regidores del Consistori i personal tècnic dels departaments de Medi Ambient, Urbanisme i Salut, i és oberta a totes les entitats i a la ciutadania en general, amb l’objectiu d’explicar quines són les actuacions portades a terme en els diferents camps, en quin punt ens trobem i resoldre dubtes.

Canal de YouTube de l’Ajuntament per seguir la taula

Darrera actualització: 15.06.2020 | 17:10