Convocada la Taula de seguiment de l’Emergència Climàtica dimarts 29 de setembre per parlar de la transició energètica

Dijous, 24 de setembre de 2020 a les 10:00

La Taula de seguiment de l’Emergència Climàtica debatrà el pròxim dimarts 29 de setembre sobre la transició energètica. Serà una reunió telemàtica i es podrà seguir a partir de les 18:00 hores en directe pel canal de YouTube de l’Ajuntament, des d’on la ciutadania podrà formular les seves preguntes.

La taula rodona començarà amb la participació de Gil Lladó, de l’oficina de Transició Energètica de l'Àrea Metropolitana de Barcelona. Tot seguit intervindrà la cooperativa Som Energia, i finalment prendran la paraula els tècnics de l’Ajuntament i la Regidora de Medi Ambient, Susana Gaitán, que ens explicaran què s’ha fet i què es preveu fer al nostre municipi per assolir els objectius de la transició energètica: reduir el consum energètic, incrementar l’eficiència i que l’energia sigui 100% renovable i amb el màxim d’autoconsum generat de forma sostenible.

La Taula de seguiment de l’Emergència Climàtica es va crear el passat mes de setembre, i el primer acord va ser subscriure l’Agenda 2030 aprovada per l’Organització de les Nacions Unides i treballar per assolir els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). Donat que aquests objectius inclouen pràcticament totes les actuacions que es porten a terme en el municipi, es va acordar centrar el treball de la taula en cinc eixos bàsics: transició energètica, mobilitat sostenible, transició alimentària, residu zero, infraestructura verda i biodiversitat.

El passat 16 de juny es va celebrar la darrera trobada de la Taula de seguiment de l’Emergència Climàtica, on es va parlar sobre els residus. [més informació]

Darrera actualització: 24.09.2020 | 10:59