'Dents fortes i sanes' per promoure la higiene dental entre els infants

Dimarts, 1 de desembre de 2020 a les 15:00

El departament de Salut de l’Ajuntament ha repartit entre els alumnes de 1r de primària de les escoles del municipi un estoig d’higiene oral amb un tub de pasta fluorada i un raspall de dents en el marc de la campanya Dents fortes i sanes de l’Agència de Salut Pública de Catalunya.

L’objectiu de la campanya és fomentar el raspallat de les dents com un hàbit de salut bucodental essencial per a la prevenció de la càries i altres malalties de la boca.

S’adreça als alumnes de primer de primària dels centres educatius. Aquests infants tenen l’edat idònia per aprendre a raspallar-se les dents correctament i mantenir aquest hàbit de salut oral per a la resta de la vida.

L’estoig que s’ha entregat als alumnes és de plàstic perforat per evitar la humitat, amb un espai reservat per identificar-lo amb el nom i la classe de l’infant a fi d’evitar possibles intercanvis. Aquest estoig inclou un raspall infantil petit, per poder arribar a les zones més inaccessibles, i de filaments suaus, i un tub de pasta dental fluorada de 50 grams. El fluor s’incorpora a l’esmalt de la dent i la fa més resistent a la càries. Pel que fa a la quantitat de dentifrici que cal utilitzar en aquesta edat, és suficient una quantitat similar a la mida d’un pèsol. Els estotjos els ha proporcionat el Departament de Salut de la Generalitat.

Darrera actualització: 01.12.2020 | 16:49