Deu municipis reclamen l’obertura d’un expedient a Endesa pels talls de llum provocats pel temporal

Divendres, 31 de gener de 2020 a les 09:30

El 23 de gener els municipis de Santa Coloma de Cervelló, Torrelles de Llobregat, Pallejà, El Papiol, Sant Climent de Llobregat, Begues, Corbera de Llobregat, La Palma de Cervelló, Cervelló i Castellbisbal van emetre un comunicat en relació amb les afectacions per talls de llum derivats del temporal Glòria després de reunir-se amb caràcter urgent a la seu de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

En aquest comunicat els Ajuntaments exigíem mesures urgents a la companyia distribuïdora per assistir a la ciutadania i restablir el servei elèctric a totes les zones dels municipis afectats, i sol·licitar a les administracions supramunicipals que actuïn com a mediadores davant la companyia elèctrica.

Arran d’aquesta trobada, els diferents municipis van sol·licitar una reunió urgent amb el Director General d’Energia i Seguretat Industrial de la Generalitat de Catalunya que va tenir lloc el dia 27 de gener. En la reunió es van exposar la manca de resposta obtinguda durant la borrasca per part de la distribuïdora Endesa i l’estat en el qual es troba la xarxa elèctrica en les diferents poblacions. Concretament, es va apuntar la falta d’inversi en molts punts afectats durant fa més de 30 anys com una de les causes dels nombrosos talls de subministrament registrats i les esperes que s’han hagut d’assumir fins que s’ha restablert el servei en molts trams de la xarxa.

Davant d’aquesta realitat, les poblacions afectades han sol·licitat l’obertura d’un expedient a la companyia, i tramitaran sol·licituds individuals per cada municipi per reclamar aquesta actuació amb el suport de la Generalitat.

La darrera setmana de gener, l’Ajuntament de Santa Coloma de Cervelló ha fet arribar la sol·licitud a la Generalitat de Catalunya amb totes les incidències patides durant el temporal, així com les incidències que recurrentment es pateixen en diverses zones del poble.

Darrera actualització: 31.01.2020 | 14:12