Dia Mundial de la Presa de Consciència de l'Abús i el Maltractament vers les Persones Grans

Dimecres, 15 de juny de 2022 a les 10:00

L’Ajuntament, l’Associació de Gent Gran de Santa Coloma i l’Associació de Gent Gran de la Colònia Güell ens adherim al manifest del Consell Consultiu de la Gent Gran del Baix Llobregat aprovat el passat 23 de maig en motiu de la commemoració del Dia Mundial de la Presa de Consciència de l’abús i el maltractament en la vellesa.

Els abusos i maltractaments en la vellesa són un greu problema social, universal i difícil d’identificar i per tant, difícil també de denunciar.

Actualment, les discriminacions, abusos i maltractaments envers les persones grans són molts i variats, podem parlar de maltractament físic, psicològic o emocional, sexual, econòmic o d’explotació, negligència, abandonament o vulneració de drets.

Per això reivindiquem la necessitat de garantir la protecció i la seguretat de les persones grans, així com promoure el respecte i el trate digne en totes les etapes de la vida, i demanem als poders públics que es prenguin les mesures necessàries, com son  l’aprovació d’una Llei de Gent Gran a Catalunya i a l’Estat, entre altres mesures.

Darrera actualització: 15.06.2022 | 12:13