Diem no a la violència envers les dones

Dimarts, 26 de novembre de 2019 a les 10:00

Ahir dilluns 25 de novembre es va celebrar a l’Ajuntament l’acte institucional en commemoració del Dia Internacional contra la violència envers les dones. L’acte, organitzat per la regidoria d’Igualtat i l’Associació Dones pels 4 Cantons, va reunir a representants polítics, entitats i ciutadania per denunciar i condemnar un cop més la violència masclista.

L’alcaldessa, Anna Martínez va llegir el Manifest unitari, un reconeixement a les víctimes que han assenyalat i denunciat els agressors, i al moviment feminista, a les dones i les joves que han sortit al carrer i  han cridat “Jo sí que et crec, germana”, per fer visibles i posar nom a unes agressions sexuals  fins ara naturalitzades i minimitzades per una societat patriarcal.

Seguidament, la regidora d’Igualtat, Alba Arcos,  va lliurar els premi i diplomes a l’Ainhoa Reyero, guanyadora de la novena edició del concurs de Cartells per a la campanya de sensibilització contra la violència de gènere d’aquest any, i a la Nerea Lozano Suárez i la Sara García Porquet, finalistes del concurs, totes tres alumnes de 2n d’ESO de l’Institut Montpedrós.

L’Associació Dones pels 4 Cantons va encendre 52 espelmes davant de l’Ajuntament, en record a cada una de les dones mortes víctimes de la violència masclista d’enguany, amb les que va formar la paraula dona, i es va fer un minut de silenci.  La darrera víctima tot just es va produir ahir mateix dia 25 de novembre.

Finalment, l’Abril Eseberri, alumna de 1r de Batxillerat de l’Institut Montpedrós, va llegir el seu poema “El Petit arbre” per donar la benvinguda a l’Arbre de les dones, que s’ha plantat davant de l’Ajuntament.

Darrera actualització: 26.11.2019 | 10:38